tisdag 2 november 2010

Höstutsikt från mitt franska fönster

Nu börjar höstfärgerna komma också till naturen runt vårt hus. De vackra popplarna nere i byn har på bara några dagar skiftat färg och lyser nu härligt gula. Vårt blåregn som planterades i våras har klättrat en bra bit upp på pergolan och börjar också den anta höstfärger.

Efter några dagars hällregn som färgar de gamla ekstammarna svarta och gör luften sval och fuktig börjar det nu torka upp. I eftermiddag och under resten av veckan kommer solen tillbaka. Det är de starka vindarna Mistral och Tremontaigne som håller undan molnen och ger klar himmel och sol. Och hos oss skyddar bergen mot alltför hård blåst och vi har lä i trädgården. Så än så länge får solstolen och utemöblerna längst ner i trädgårdshörnet stå kvar.

Mitt skrivbord med datorn är placerat så att jag har den här utsikten nästan framför mig. Jag behöver bara vrida lite lätt på huvudet så fastnar blicken - ofta länge, länge - i det här omväxlande landskapet med sina vackra färger. Klicka bara på bilderna så ser ni själva. Sämre utsikt kan man ha!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det ser härligt ut! Att ha en vacker utsikt gör mycket. Som jag saknade den biten i Ystad, med hyreshus bara på andra sidan gatan.

Kersti sa...

Verkligen ingen dålig utsikt. Jag förstår att du njuter när du sitter där.

Bengt sa...

Hösten är onekligen en fotografiskt mycket intressant årstid. Kan vara i alla fall. Just nu är vi inne i en riktig ruskperiod i Stockholm & Sverige.

Staffan H sa...

Ingen dålig utsikt du har! Jag förstår att du trivs där.

Bloggvärlden är härlig, för tänk vad mycket man har får "tillträde till" och själv njuta av på sin kant tack vare den. Några nya perspektiv, nya infallsvinklar och ideer varje dag - det är bara nyttigt.

Monet sa...

Till er alla: tack för alla fina ord om min underbara utsikt. Ja, det betyder mycket vad man har utanför sina fönster. Och här är naturen så vacker och faktiskt lika skiftande som i Sverige.