lördag 2 oktober 2010

Skenvalpar

 

 

Minneskunniga bloggläsare kommer säkert ihåg när Poppan hos Christina på Stribergs station fixade sig en "Vappe" i form av en orange, hantelliknande pipleksak. Skendräktigheten var uppenbar.

Nu har samma sak hänt hos oss. Ett par månader efter löpet har nu Dessi betett sig "mammigt" och extra skälligt. Bäddat och krafsat extra mycket i korgen också. För ett par dagar sedan fick hon en ny leksak - den illerliknande pälshistorien på bilden. Genast adopterades den och puttades med möda in under magen och så har hon legat där och ruvat.

Nu har skenvalparna utökats med två pryttlar till. Det ena är en fransk "dodo" - härnere kör man med färdigsydda snuttefiltar - och en pipande lammkotlett. I synnerhet den sista bärs runt på och bäddas med. Just nu har hon släpat ihop alla tre vapparna och ligger och kontrollerar dem på nära avstånd.

Jag läser på om skendräktighet och allt stämmer. Också att de kan bli lite deppiga av den här sortens hormonförändring. Så känns det också, det är en lite ledsen pudel som måste mammas lite extra. Somliga säger att man ska ifrån dem vapparna men Dessis leksaksförråd är stort och jag är säkert på att hon då adopterar en ny. Lammkotletten är lika förbryllande som Poppans hantel, kanske är det pipet i dom?
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Mira sa...

Den adopterade lammkotletten! Det är bara helt enkelt sagolikt!

Suzesan sa...

Men gulle Dessi. Stackars lilla. Men så omtänksamt att ha en lammkotlett till bebis. Jag sa Naaaawww högt;)

Våra hundar genom tiderna har aldrig drabbats av det. Går det över av sig själv??

Kram
/Susanne

Christina sa...

Oj oj, har även lilla Dessi drabbats av detta!

Vi känner oss lyckligt lottade, för Poppy har aldrig visat några fler tendenser till skendräktighet, gudskelov!

Det räcker med en vappe-säsong för oss allihop, Gaia inräknad.

Hur går det?

Wv är "allons";)

Monet sa...

Mira: ja, är det inte:-)

Suzesan: det håller redan på att gå över, tack och lov!

Christina: Poppans rekord slår inte Dessi. Lammkotletten och illern är fortfarande favoritleksakerna men det värsta "ruvandet" är borta och hon beter sig mindre mammigt. Stackarna! Hoppas ni inte behöver uppleva det igen.