fredag 1 oktober 2010

Franskt flyt

 

Den här unge glade mannen beskar våra stora gamla ekar förra våren. Och så toppade han en lite yngre ek som växer framför vår terrass.

Nu, när allt på ett år har växt i rasande fart och vi har häckar och buskar som omger och skyddar tomten har vi bestämt oss: den "lilla" eken tar för mycket plats och skuggar under vinterhalvåret. Den ger visserligen behagligt skydd under sommaren men det finns det andra träd som också gör.

Så vi bestämmer: den ska tas ner tillsammans med två andra mindre träd på tomten för att ge lite bättre ljus och luft.

Jag ringer den unge mannen, Francois, på hans mobil. Och nog är det märkligt ibland. Det visar sig att han just idag är och arbetar i trädgården mittemot vårt hus. Inom en minut står han i vår trädgård och vi diskuterar trädnedtagning.

Jag får en offert och ett besked om att detta kommer att ske i nästa vecka. Vilket flyt??!! Och så detta service-Frankrike - pas de problème Madame! Aldrig några problem.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Steve E sa...

Underbart. Skillnad det mot här hemma i Sverige där hantverkare står väldigt lågt i kurs. Dom bara lovar och lovar......
Jag själv vet inte varför eftersom jag oftast haft tur och träffat på den "franska typen" där inget är omöjligt, allt ordnar sig. Senast igår hade jag två fönsterputsare här som löste alla uppkommande svårigheter med ett leende. Då blir man glad.

Elisabet sa...

Härligt! Och så glad och trevlig han ser ut att vara!

Monet sa...

Steve: ja vår erfarenhet av alla som hjälpt oss med olika saker i hus och trädgård inklusive vår städerska är att fransmännen är oerhört artiga och serviceminded.

Jag tror att det där med hantverkare som aldrig kommer delvis är överspelat också i Sverige. Fast när vi bodde i skärgården var det faktiskt hopplöst - dom bara inte kom och hörde heller inte av sig. Det är därför en fantastisk skillnad här!

Elisabet: ja, han var och är både glad och trevlig. När han kom igår och tittade på träden lyfte han upp Dessi och sa små gullord till henne och så PUSSADE han henne på nosen. SÅ ska en man vara!