onsdag 25 augusti 2010

Rapport från hemresa till vår franska by. Danmark

 

 

 

 

På vår avresedag blåser det fruktansvärt. Från Skåne är vår vanliga rutt numera över Öresundsbron och de danska broarna Store och Lille Baelt. Men med en hög husbil är det definitivt inte någon "höjdare" att befinna sig högt uppe på de här broarna och fångas av kastvindarna och känna hur bilen slänger fram och tillbaka. Särskilt inte som man faktiskt befinner sig väldigt högt upp och segelbåtarna under en är mindre än leksaksditon. Broräckena är en halvmeter höga och fallet blir långt om man kör igenom dem.

Usch, brr - obehagstankarna gör att vi istället väljer den traditionella färjevägen. Först mellan Helsingborg och Helsingör och sedan är tanken Rödby-Puttgarten. Men efter överfarten till Helsingör och längs vägen därifrån söderöver tilltar blåsten och gör resan både svår och obehaglig för chaufför och passagerare. Det platta danska landskapet tillåter kastvindarna att ge oss ordentliga körare och det gäller att hålla i ratten med stadiga händer.

Vi har inte bråttom. Vi har stressat runt tillräckligt nu och har bestämt oss för en långsam hemfärd. Så vi bestämmer oss för att inte ta färjan över Fehmarn Belt i denna "lilla kuling" på över 11 sekundmeter. Vi far till Nysted, nära färjeläget i Rödby och parkerar oss för natten.

Den uppmärksamme läsaren ser att husbilen inte är densamma som vid uppresan från Frankrike. Vi har under Sverigevistelsen bytt till en annan vilket är till allmän belåtenhet.
Posted by Picasa

1 kommentar:

Elisabet sa...

Ja, det blåser nåt hemskt även här, i Halland! Grannens spaljé, välbyggd och fin, ligger och spretar i luften nu .., torkvindan seglade iväg några meter .., och min baddräkt likaså.

Å andra sidan har jag en bestämd känsla av att det kanske är färdigbadat nu?

Lycka till på hemresan! Och kul att bilen är till belåtenhet.