onsdag 25 augusti 2010

Danskt hav

 

 

 

 


Det här med campingplatser har jag tidigare haft väldigt kluvna känslor inför. Jag tycker det är svårt att sitta nära varandra som man ofta får göra när det är fullt och högsäsong. Egentligen är det konstigt eftersom jag är van sedan barnsben att segla och i både naturhamnar och vanliga sådana ligger man oftast ännu tätare ihop, mitt i varandras falukorv och sill med snaps i sittbrunnarna.

Sakta men säkert börjar jag omvärdera campingplatser. De ligger oftast väldigt naturskönt. De är välutrustade med allt från toaletter, duschar, tvättmaskiner, disk- och matlagningsmöjligheter. Många har pool och stora välutrustade lekutrymmen för barnen. Man kan tömma toaletter och "gråvatten", dvs disk och tvättvatten och det finns ofta små butiker och/eller restauranger där man kan köpa det nödvändigaste eller äta enklare måltider. Små minisamhällen är det och oftast väldigt rena, prydliga, tysta och välskötta.

Nu bor vi här på Nysted Camping nära Fehmarn Belt. Det är blåsigt och ganska höstigt i luften. Det finns ett antal husbilar och husvagnar här men det märks att högsäsongen är över. Den vackra sandstranden ligger öde - säkert var den för några veckor sedan full av solbadande föräldrar och lekande och plaskande ungar.

För 50 danska kronor får vi tillgång till en internetuppkoppling med en hastighet vi aldrig varit med om. Och på fyra minuters avstånd längs stranden ligger en riktig dansk "kro" dit vi kanske går för en dejlig middag ikväll. Eller också blir det enklare mat i husbilen och danskt tv-tittande. Också sådan mottagning är förträfflig här så oss fattas verkligen ingenting. Vi har tagit en mellandag för att vila oss och vänta ut att vinden mojnar innan vi tar färjan över till Tyskland och fortsatt färd hemåt i morgon. Nu blir det en strandpromenad i blåsten för att se vad Dessi tycker om danska sandstränder. Hon kommer att "föres i snor" som det uppmanas till!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Håller faktiskt med! Vi har varit ganska negativa till campingplatser, men det är nog mest för att man föreställer sig såna där överfulla campingar med bollhav och 3000 barn... Men det finns ju också väldigt fina campingar med härlig natur. Dessutom får man tillgång till en massa service som kan vara värdefullt ibland. Så nu händer det att det blir campingar då och då ;)

Elisabet sa...

Ja, hade jag en husbil, skulle jag också kunna tänka mig att campa, men inte i pv:s lilla tält .-)

Monet sa...

Freedomtravel: nog är det bra att man kan omvärdera saker och ting. Lite handlar vårt campingliv också om att vi (läs jag) ännu inte känner mig riktigt bekväm med att bara ställa mig rätt upp och ner i naturen. vi har inte lärt oss var och hur det funkar än.

Nu väntar den stora Borderatlas med alla tyska Stellplätze på att användas idag och i morgon. så då lär vi oss det!

Elisabet: tält är för mig ett sedan länge passerat stadium. typ när man var barn eller var med i scouterna. Det har mysfaktor noll för mig så där förstår jag dig fullt ut!!

Anonym sa...

Jag tycker väldigt mycket om campingplatser "off season".Det är ngt alldeles speciellt!
Må så gott forsättningsvis på er hemresa!
Kramar Christina-Norrtälje

Bloggblad sa...

Nu har jag läst ifatt och tittat på bilder, jag har alltid drömt om en husbil, men nu blev det båt i stället... er nya verkar toppen!

Jag har också tittat på bröllopsbilder på fejsbook, och förstår att ni haft en underbar långsemester i Sverige! Hoppas nu att ni kommer hem ordentligt.