söndag 22 augusti 2010

Bloggvänsbesök

 

 

 

 

I denna förunderliga bloggvärld händer saker man aldrig ens kunnat tänka sig, då för två år sen då jag övertalades att börja berätta om vårt liv i den sydfranska byn.

För familj och vänner var den tänkt, bloggen som visar hur vi lever till vardags och fest i Provence. Inte anade jag då att det fanns så många frankrikevänner som skulle hitta till min blogg och börja följa vårt nya liv. Men så blev det och desto roligare var och är det att veta att många kikar in och kollar vad vi har för oss.

En del har varit flitigare besökare än andra, många med egna bloggar som det varit roligt att följa. Inte minst för att det gett mig som utlandssvensk en så bra vardagskildring av det "vanliga livet" i Sverige. En av dem är Elisabet (http://cikoriatva.blogspot.com) som så målande berättar om sitt eget liv. Och andras.

Igår var vi på besök IRL i landet Halland. Om detta berättar Elisabet själv livfullt på sin blogg. Vi kan inte annat än instämma - det blev en rolig och trevlig eftermiddag med prat om det mesta. Och mannen togs på sängen helt av frågorna om storebrorskap, vänstertumme upp, stjärntecken och vilken siffra som mest stämde på hur han såg på livet. En slags "smygintervju" som storligen imponerade på honom. Vad Elisabet inte vet eller visste, snarare, är att han arbetat som personalchef under större delen av sitt yrkesliv och därför är van "intervjuare" själv och med god förmåga att snabbt bilda sig en uppfattning om människor.

Och nu vet fästeparet i Halland hur vi ser ut, hur lurvig och liten Dessi är i verkligheten och vi har med egna ögon sett de blommiga gardinerna och den lummiga verandan där bloggmadamen själv har ett blomsterinklätt fönster som inte går av för hackor. Och pElle har vi sett men inte siggenilsson som nogsamt höll sig undan.

När dikt och verklighet går samnman uppstår förunderliga och roliga möten. Tack igen Elisabet och pv för en härlig eftermiddag!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Och det är väl tredje året eller femte .., som jag har min lilafärgade jacka .., upptäcker jag smajlande ,-)

Ja, det var trivsamt och hälsa mannen med den härliga rösten!

Helen sa...

Synd att ni inte hade vägarna förbi Skellefteå...

Kram!

Freedomtravel sa...

Vad roligt! Bloggandet tar med en på en massa saker som man inte anade från början... ;)

baratradgard sa...

Och minsann - där ligger en bit av den fina sockerkakan på din tallrik. Sockerkaksbilden har jag ju redan beundrat på Elisabets blogg!
/Lena (fd. Loveliteratureandgardening)

Christina sa...

Så roligt, bloggträffar är verkligen både kul och spännande :)
Jag drar på mun när jag ser Madame Elisabet i värsta reportagetagen...med papper, penna och kameran laddad ;)

Kesu sa...

Ja, jag noterade också att papper och penna och kamera låg reo. Ambitiöst, minsann! Och så roligt att ni fick till en dejt.

Du skriver fästefolket. Har de bytt ringar? Har inte hunnit läsa bloggar så mycket den senaste tiden.