lördag 10 juli 2010

Vår nya trädgårdstrappa

 

 

 

 


När vi kom hit i augusti för två år sedan var allt utanför terrassen en veritabel djungel. Den förra familjen hade låtit det skogsparti tomten bestod av helt enkelt vara. Sly, ogräs, sten, småträd och annat elände gjorde hela plätten på 500 kvm helt omöjlig att ens gå ner i. Skorpioner, orm, mygg och fästingar gjorde det både svårt och obehagligt. Plus att det såg för gräsligt ut, grannarna skämdes och vi också - inte minst som det var en ung svensk småbarnsfamilj som haft huset innan oss och det var förfärligt smutsigt och skräpigt överallt, inte minst inne i huset.

Det blev till att städa och röja. Och för många tusenlappar gjordes trädgården i ordning med hjälp av vackra, flinka trädgårdskunniga fransmän. Det har tagit två säsonger för den att komma igång på riktigt. En del växter gillade inte den kalla provencalska vintern, andra inte hettan.

Men nu har vi det lummigt och fint. Och det sista som behövde göras var att ordna en riktig trappa ner till trädgården. Vi valde slipers, precis som vi haft i våra svenska trädgårdar. Nu är det franska järnvägen som fått släppa till sina.

Dessi pilar upp och ner och snufsar runt i sin lilla pudelträdgård och har det lika bra som sin matte och husse i detta alldeles precis lagom stora trädgårdsutrymme. Med sin hundraåriga ekar som ger välbehövlig svalka dessutom.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, det blev verkligen fint! Enkelt, men fint.

Staffan H sa...

Det ser mycket snyggt och trevligt ut och jag förstår att ni är glada åt er trädgård. Själv har jag några andra projekt som ska fixas först, men någon dag blir det lite förändringar i min Bergslagsträdgård. Tills dess kan jag alltid låta mig inspireras av andra trädgårdar. Tack för titten!

Lena sa...

Vackert ock lummigt, skönt ,med skuggan träden ger.
Afrikas blå lilja är en av mina drömmar, men det stannar nog därvid.

Musikanta sa...

Så fint ni har det i trädgården och trappan smälter verkligen in i omgivningen.

Men efter att ha tillbringat en vecka hos Mirrfamiljen med en mycket aktiv treåring och en ettåring har jag en viss förståelse för att trädgården var i bedrövligt skick när ni tog över :-)

Monet sa...

Elisabet: just så. Enkel men fin!

Staffan: ja, vi trivs i vår lilla trädgård. Just nu mycket lummig och fin.

Lena: just den här blå liljan är så vacker. Dröm vidare..

Musikanta: jo, jag förstår det där med småbarn och trädgård. Ändå hade jag trädgård och var road av det när barnen var små. Den här familjen hade större barn och hade bara struntat i hela ytan. När de året efter kom på besök trodde ett av barnen att vi köpt till mark!!