tisdag 6 juli 2010

Äta ute

 

 

 

 

Vi har visserligen värmebölja med 37 grader på eftermiddagarna. Men vi försöker sitta ute och äta, både till lunch och på kvällarna då det svalnar något.

Här har den vackra vinkylaren som var födelsedagspresent fått göra tjänst. Maken smakar också på en annan gåva, sextonårig rökt whisky som är en favorit. Hos honom.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Bengt Bernström sa...

Omgiven av frankofiler (och boule-fanatiker, med Vence som bas emellanåt) har nu jag (även med frankofil läggning)lagt upp din/er blogg på min blogroll. Vi ska följa bloggen! Inte minst mycket fina bilder i din/er blogg!
Håll ut i hettan!

Elisabet sa...

Whisky är synonymt med kräkmedel för mig. Usch, så hemskt. Aldrig att jag kan få i mig minsta lilla av denna dyrbara vara!

Men härligt verkar ni ha det och här är det svalare idag, skööönt, tycker jag .)

Jan Granath sa...

Jag är också väldigt förtjust i maltwhisky, särskilt den rökta från Isly, men prova också maltwhiskey från Bushmills, utan rök 16 år. Super!!

Musikanta sa...

Ser skönt ut - men 37 grader i skuggan undrar jag om jag skulle stå ut med idag...

Det räcker med de 28-30 som det har varit senaste veckan för att jag ska bli oförmögen till något fysiskt arbete överhuvudtaget. Men man skulle väl sova på dagen och vara uppe på kvällarna som fransmännen gör i så fall.

Whisky är inte min likör eftersom jag alltid förknippar det med min ungdoms första stora baksmälla (som jag numera vet var ett riktigt häftigt migränanfall).

Jag kan aldrig känna doften av whisky utan att frammana bilden av den kvällen det begav sig. (À la recherche du temps perdu...) Men MM gillar det!
Ha det gott et à bien venu!

Monet sa...

Bengt B. Trevligt med läsare med frankofil läggning! Och roligt att du vill följa bloggen. Jag har kollat din också, trevlig!!

Elisabet: jag håller med dig, kan heller inte dricka whisky. Inte starksprit överhuvudtaget, bara vin vilket ju är bra när man bor här!

Jan: jag ska tipsa maken. Han blev glad över en whiskyfrände!

Musikanta: som sagt, jag dricker inte heller whisky och förstår överhuvudtaget inte det här med röksmaken. Det luktar på långt håll dessutom.

Och ja, det är pustigt med värmen. Det är redan 35 grader nu mitt på dagen och man kan knappt sitta ute. Vi håller oss inomhus men det känns lite tråkigt när solen skiner.

Det här har börjat flera veckor för tidigt men lär hålla på. Tur att vi åker till Sverige snart!