onsdag 7 juli 2010

Nu längtar vi till Sverige

 

 

 

 


Det gör Dessi också. Tror jag. Hon vill iallafall inte heller vara ute i den provencalska hettan längre än nödvändigt. Det är 25 grader redan på morgonen nu och närmar sig kroppstemperatur på 37 grader varje eftermiddag. Och det tar långt in på kvällen/natten innan det ens är drägligt att sitta ute.

Det här är "canicule". Värmebölja av hög grad. Det blir också tungt i luften och åskigt. Och alltihop har kommit alldeles för tidigt, inte förrän i mitten på juli och i augusti brukar man räkna med den här typen av väder. Och då är vi Sverige där det förhoppningsvis är något svalare.

Öppnar man fönstret slår en het vägg emot en. Alla har sina fönsterluckor stängda, nu mitt på dagen och långt in på eftermiddagen är det tyst och stilla - alla tar siesta eller håller sig inomhus ändå. Utom turisterna förstås men dit räknar inte vi oss längre.

Vi häckar också inomhus men slipper tack och lov stänga in oss med mörka fönsterluckor. Den välsignade klimatanläggningen som ger svala 21 grader i hela huset kostade en förmögenhet förra året. Men är SÅ värd det!

Nu längtar vi efter den här utsikten och Dessi ser fram mot att ta bryggan i besiktning igen vid skärgårdsviken på Blidö om några veckor.
Posted by Picasa

1 kommentar:

Musikanta sa...

Ser härligt ut med skärgårdsbilderna. Även om det är stekhett i stan (med våra mått mätt) blir det aldrig lika varmt vid havet. Dessutom kan man ju alltid hoppa i och ta sig ett dopp!

Det blir nog skönt för Dessi (om hon får följa med) också med lite svalare klimat. Hundar gillar inte värme något vidare - åtminstone inte de hundar jag har haft.