tisdag 2 februari 2010

Lite av varje - småfransk vardag

Större delen av Frankrike har vinter och snö. Inte precis som i Sverige vad jag förstår men dock vinterväder. Det har vi inte här i söder - vi njuter nu av det bästa av denna värld: vårlikt väder nästan varje dag.

Här går barnen på stigen till byn ner till småskolan och skolan med sina mammor varje dag. Nu har vi inte bara snödroppar utan också minikrokus i rabatten. Och utanför huset står nya husbilen tillfälligt parkerad för genomgång och utrustande inför vårens utflykter. Den känns maffigt stor och går ju inte att ha stående här permanent så den står till vardags parkerad på ett "gardiennage", bevakad och inhägnad uppställningsplats i det stora köpcenterområdet Grand Var en bit härifrån.

Om några månader ska den användas för att börja besöka andra delar av Frankrike - ett nytt sorts bil- och boendeliv som i synnerhet mannen i huset ser fram emot!

 
 
 
 
Posted by Picasa

9 kommentarer:

Elisabet sa...

Å, men så härligt för er! T.om. pv har pratat om det här med att ha husbil .., ett perfekt sätt nästan att ta sig runt på, om man vill åka iväg lite längre (ja, kortare också, för den delen).

Annars är han ju mer som tältvarianten .-)

Anonym sa...

Guben min och jag lånar dotterns husbil när vi känner för att byta havet mot annat =)

Helt perfekt fordon /hotell .

Christina sa...

Hoppas på matreportage från era kommande resor runt i landet ;)

Anonym sa...

Vilken häftig husbil och vilket fint hus ni bor i.Det är nog första gången du fotat huset från den sidan tror jag.Att kuska runt i husbil måste vara helt fantastiskt tycker jag.Jag skulle gärna åka på en sådan semester.
Hälsningar Christina; Norrtälje.

Christina sa...

Monet: Jag såg hos Mian att du letade efter tangenttryck för ç.

Jag hittade det här tipset på Språknamndens hemsida, och det fungerade hos Mian så det borde funka för dig också förhoppningsvis?

ç fås t.ex. genom att på en pc trycka ctrl + , (komma) + c.

Själv har jag Mac.

Monet sa...

Elisabet: ja det ska bli spännande! Vi har haft husvagn lite till och från men det har aldrig blivit något riktigt av det. Jag kan inte campingkoderna och är för mycket av ensamvarg för att leva så. Med husbil kan du ställa dig lite varstans, det är bra. Rapporter kommer!

Mormorg: roligt att du säger så, vi tror också att det är en bra kombination.

Christina: klart det blir matreportage. Hur mycket som kommer att tillagas i husbilens lilla kök vet jag dock inte än.

Christina/Norrtälje: ja, så här ser det ut. Och husbilen kommer nog att stå på Vigelsjö en stund i sommar så vi ses!

Christina igen: tack för engagemanget med cediljen. Varken ditt eller Mians tips funkade men nu har jag envist surfat runt och hittat det som funkar för min dator: Ç är alt +0199, ç är alt + 0231. ÄNTLIGEN!!

Libby sa...

Femtiotalsmannen och jag är imponerade. Jag tycker den är snygg och Leif att den ser behändig ut. Bra köp! Vi förstår att ni längtar ut på vägarna.

Monet sa...

Libby: kul att ni gillar den. Den kommer att göra sig fint till en viss röd ladugårdsvägg till sommaren!!

Freedomtravel sa...

Välkomna till husbilslivet! Bättre kan man inte ha det ;) Kika gärna förbi vår husbilsblogg! ;)