lördag 23 januari 2010

Välkomna på kaffe och fransk semla!

Som sagt, vi har haft dagar som gett vårkänslor med sol, behagliga plusgrader, fågelsång och spirande vårlökar. Och flera har önskat sig en kaffestund hos oss i trädgården tillsammans med Dessi. Istället för vinterjanuari i Sverige.

Idag åt vår svenska grannväninna lunch hos oss och medförde till kaffet dessa helt underbara små saker. Tropézienne heter bakverket, antagligen från St. Tropez ursprungligen. De finns i små och stora storlekar och är så nära en svensk semla man kan komma. Fast godare tycker jag. Yum för härligt smältande smördegsbulle med smarrig vaniljig smörkräm mellan botten och lock.

Franska bloggmadamen speglas i sin solstol i verandaglasdörren. Det är vinter i Provence, träden är kala nu men lite upp- och nervända världen väderleksmässigt är det allt!

Och den som vill smaka fransk semla och ta en kopp kaffe med oss är mer än välkommen. Bienvenue!!

 
 
 
 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Tack snälla, jag slår mig genast ner! Och ser man på .., här lilla hunden också och vill bli pratad med och herrn ansluter .,. goddag, goddag .., ja, det är västerbottniska det här .., vilken skön stol och vilket gott kaffe .., ska man verkligen våga sig på en sån här skapelse .. ja, men okej då!

Tackar, tackar.

Elisabet sa...

Och nu kommer PV också. Han ÄLSKAR sötsaker .., just sådana so ni bjuder på ,-)

Suzesan sa...

Tack snälla Monet. De där ser mycket goda ut. Smörkräm mums.. yummy:)

Låter underbart att sitta ute och sola och fika, titta där är ju du med på ett litet hörn eller?!

Hoppas dagen är bra.

Jag längtar efter vårvärme nu men det dröjer. Mer snö skall komma så man får bara stå ut nu.

Kram
/Susanne

Bloggblad sa...

Åh, jag tackar! Och tar gärna två!

Annika sa...

Suck, så härligt!

Monet sa...

Varsågod Elisabet, det är som sagt serverat. Och pudeln Dessi är flerspråkig och har hört bloggmadamen prata med sigge nilsson på Youtube flera gånger så det är inga problem med förståelsen av västerbottniska där inte.

Och det hela räcker till både PV:n och madamen och till alla andra också:-)

Suzesan: men slå dig ner du också och ta en fransk semla i solen medan du väntar på riktiga svenska våren. Den kommer ju, det vet man!

Bloggblad: här i den franska trädgården finns det hur många smör-vaniljebullar som helst. Det är bara att förse sig!

Annika: ja, jag förstår din suck. Men snart kommer det en tid när ni i Sverige också sitter och lyssnar på vårfåglar och takdropp och äter en god bulle mot en solvarm vägg. Håll ut!