fredag 22 januari 2010

Silence, ca pousse!

"Tyst, det växer" heter ett trädgårdsprogram på fransk tv. Det är ett kul och inspirerande program med massor med bra information och tips om växter och trädgårdsodling. Jag lär mig mycket om både växter, växtzoner och får planteringstips.

Men att peta ner snödroppslökar, det klarade jag själv förra året. Och nu sticker de upp, de allra första. Vårfåglarna sjunger också och Dessi är i trädgården och ägnar sig åt favoritsysselsättningen: jaga löv. Nu är våra stora ekar nästan helt kala men löven har fallit i drivor hela vintern.

Idag är det sol och 13 grader utlovas till eftermiddagen. Det blir en liten stund i solstolen för att kurera irritation över den påkörda bilen och njuta av det härliga provencalska vädret.

 
 
 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Elisabet sa...

Men så ljuvligt!
Här är det gråmulet och ..., ja, väldigt mycket januari.

Konståkning på tv.

sigge nilsson som leker med sig själv.

Jag tror att jag slår mig ner lite utanför ert hus och lyssnar till småfåglarna i stället.

Har man tur, kommer kanske en liten pudel och hälsar på?

Pius sa...

Himmel så ljuvligt. Det verkar som ni har en lagom lång vinter där nere. Rena paradiset tycker jag som hatar allt vad vinter och kyla heter.

Här på ön har vi inte haft en sån kall och snöig vinter sen jag var liten på 60-talet.

Pius

Mira sa...

Njut, Monet! Njut!

Monet sa...

Elisabet: du och sigge nilsson är så välkomna att slå er ner i vår trädgård. Dessi och sigge skulle ha mycket roligt ihop, hon är kattvan och gillar små busungar.

Pius: ja om jag ska jämföra med allt jag hört och läst om den svenska vargavintern är jag jätteglad för hur vi har det här. Vi har visserligen ruskdagar ibland men de här soliga vårdagarna är helt underbara faktiskt. Längtar inte efter snö ett enda dugg!

Mira: Jag njuter, jag gör verkligen det. Det blir så vackert i den lite disiga solen också, underbara färger och så en tupp som gal från byn och kyrkklockan som slår varje halvtimme. Idyllien! Bortsett från rattfyllerister:-)

Helen sa...

Åh, jag som har en stor vårlängtan idag, och så läser jag och ser dina bilder, och ryser av välbehag av de söta snödropparna. Jag vill ha vår, NU!

Här har vi snödrivor som går upp till fönstrena och termometern visar -15 grader.

Jag tror jag gör sällskap med Elisabeth...

Trevlig helg och kram!

Libby sa...

Mon amie, du har en petite "award" att hämta på min blogg!

smulan sa...

Nej, men.. snödroppar redan! Jag blir riktigt avundsjuk.

Jag planerar så smått för vårsådden av blommor på vår slänt utanför huset men jag vet.. att än dröjer det..

Jag sätter mig också gärna ner hos dig och lyssnar på fåglarna - kanske är de bara på genomresa till oss..?

Monet sa...

Helen: På nästa inlägg finns en direkt inbjudan att dricka lite kaffe och äta en fransk semla i vårsolen. Till skillnad från snö upp mot fönstren. Så det är bara att komma! Trevlig helg själv!

Libby: Men TACK!! Jag ska försöka fixa med allt vad det innebära av frågor och vidareförmedling, otekniska jag. Men så snällt, jag blev så glad att få vara med på din kreativa blogglista. Stor KRAM!!

Smulan: ja visst är det härligt med snödropparna. Och man anar sig till både hyacinter och påskliljor också - fast mycket mindre än förra året. Hm, undrar varför?

Det är bara att "beama" sig ner hit i ett nafs, här räcker franska semlor till alla i vårsolen. Och fåglarna gör ett uppehåll på vägen till Sverige. Just i våra träd - det är helt underbart!