måndag 25 januari 2010

På kurs i Provence

Vad gör ni egentligen på dagarna därnere i er sydfranska by frågar många. Ja, lever vanligt vardagsliv, svarar vi. Allt är inte vin, mat och utflykter.

Man kan också gå på kurs vilket vi gjort idag. Kunnige fotografen Gösta M., sedan länge bosatt härnere, ordnar en tredagarskurs i digitalfotografering vilket vi anmäler oss till. Det är mycket med denna nya teknik som man behöver lära sig och fortbildning sitter aldrig fel. Inte minst handlar det om att fundera över hur man lagrar och hittar i de nya, stora bildbanker som man får genom digitalfotograferandets oändliga möjligheter.

Här nere är det precis som det var på vår skärgårdsö - det är inga studieförbund som ordnar kurser - här fixas själv. Allt från kursupplägg, program och genomförande. Plus pausförtäring och gemensam lunch. Lokaler i hemmet lånas ut av fotointresserad kursdeltagare och när vi kommer på plats är allt riggat lika professionellt som någonsin i en svensk kurslokal med ingående AV-utrustning.

Vi får en trevlig heldag i glada svenskars lag. Vi lyssnar och lär och delar med oss av de olika erfarenheter och kunskaper vi har. Och åker sen hem över bergen från det svenskflaggade huset mitt i ett franskt vindistrikt nära den vackra byn La Cadière d'Azur. Tack för idag! 
 
 
 
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Olle sa...

Trevligt att få se din blogg (snygg) och läsa dina kommentarer till kursen. Instämmer. Efter detta skall jag satsa på Picasa.
Hälsningar
Olle

Christina sa...

Kul att ni ordnar egna kurser! Det såg dessutom väldigt trevligt ut:)

Monet sa...

Olle: kul att du hittade till bloggen. Och tack för komplimangen och för att jag inspirerade dig till Picasa. Hörde att ni hade väldigt trevligt dag två också!

Christina: ja, det är ungefär som din och Bis keramikkurs. Roligt när någon tar egna initiativ och visst hade vi trevligt!