fredag 13 november 2009

Franska storheter


Mitt favoritsöndagsprogram på tv är "Vivement Dimanche". Ett flera timmar långt soffprogram med mängder med franska kändisar och en supertrevlig programledare.

Det är alltid professionellt, intressant, roligt eller gripande. I söndags var det Sylvie Vartans program. Känner ni igen henne, hon var ju en superkändis på sin tid och är fortfarande jättestor här i Frankrike.

Hon har fått välja vissa gäster och här kommer CARLA BRUNI!! Presidenthustrun kommer till studion i sin egenskap av kompositör och sångerska. Och nära vän till Sylvie - de har tidigare också uppträtt tillsammans.

Studiopubliken ställer sig upp och applåderar och ropar: C a r l a när hon glatt och chosefritt gör sin entré. Carla Bruni Sarkozy är otroligt populär och när hon för ett tag sedan öppnade en egen site brakade den ihop efter ett par timmar.

Här sjunger hon och berättar om sina visor, sin inspiration och beundran för Bob Dylan och hon är så vacker, så vänlig och mjuk att man verkligen förstår varför hon är så omtyckt.

I sin roll som rikets första dam är hon lika proffsig, för sig som en Jackie Kennedy, håller alltid sin man Nicolas i handen och båda går alltid fram till publikmassorna och hälsar och tar i hand när det är ceremonier. Sådär som Lady Di alltid gjorde.

Och folket jublar. Senast vid ceremonien på Champs Elysée på stilleståndsdagen den 11 november ropade man: "Carla, on vous aime!!", Carla vi älskar er.

Det är så härligt att se att man bara ler stort framför tv:n!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

ab sa...

Eleganta damer.
Undrar om franska författare kan sitta och skriva i trasiga träningsbyxor? ;)

Monet sa...

Ab: hm, har inte en aning om hur franska författare klär sig faktiskt. Men det finns det nog dom som gör, skriver i trasiga träningsbyxor, varför inte?