söndag 8 november 2009

Födelsedag på franska


På min födelsedag den 5 november - då nybliven formell pensionär minsann - kommer goda vännerna L och B till vår by med vår husbil som de under nästan en vecka kört tillsammans med tvåoch etthalvtårs-sonen, Lilla B, ända från Sverige ner till oss i Provence. Genom "Ett Regnigt Europa", tyvärr, men ändå ett äventyr.

Här ligger de senare på dagen bakom oss på motorvägen ner till Le Brusc, fiskebyn där Susanne driver sin B&B-verksamhet, Clos des Iles, som jag skrivit om tidigare.

Här äter vi en f a n t a s t i s k födelsedagsmiddag, tillagad av Susanne och maken S-O i det otroliga köket i det minst lika makalösa huset där man bara går tvärs över gatan för att stoppa tårna i Medelhavet.

Till förrätt bestås vi en mjäll och helt otroligt god rotsakssoppa med kantareller och blodriska och som varmrätt (Christina) - helt professionellt tillagade, precis som hos dig - ankbröst med rotsaker à la saison, smakfullt kokta, som t.ex päron i "glöggkryddor" och med spännande nya varianter som svarta morötter. Mat att bara långsamt njuta av.

Sen blir det mera godsaker, chèvre med honung och pinjenötter och hemlagad crème brulée och kaffe med godsaker och allt är kryddat med spännande viner, god champagne och intressanta diskussioner om vad som gäller i Sverige, i Frankrike och världen.

På en god natts sömn följer sedan en underbar frukost med havsbruset intill. Se det var en födelsedag! TACK Susanne och S-O och Lilla B:s familj som också fraktade ner underbara presenter. Bloggmadamen har nu bland mycket annat fått en bärbar dator, helt oväntat, av den snälle maken. Får se hur denna övergång från den gamla invanda stationära kommer att gå!

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

STOR GRATTISKRAM, om än försenad, från mig! Och vilken drömmiddag .-)

ab sa...

Varmt grattis i efterhand, då! Verkar ha varit en perfekt födeösedag på alla vis.

Helen sa...

Jättekram på födelsedan',(i efterskott)den verkar ha varit trevlig!!

Hoppas att din gubbe mår bättre och bättre!

Längtar att få se några Dessibilder här fram över....

Jättekram!

Mira sa...

Instämmer med alla de föregående! Grattis och stor kram!

Suzesan sa...

Grattis Monet i efterskott. Hurra hurra hurra hurra. Åh vad glad jag blev att läsa att du fick en sån fin födelesdag.

Kram
/Susanne

Monet sa...

TACK, snälla alla bloggvänner för grattiset. Jo, det blev en fin födelsedag som jag är så glad över att jag fick fira med min "gubbe" som det blev så kritiskt för häromsistens. Han mår bättre och bättre tack och lov. Han tackar också för alla hälsningar och krya-på-sig-tankar!