söndag 7 december 2008

Mera hus


Det blir några bilder till av det som nu är ett mirakel efter all byggbråte. Vi kan inte fatta att det blev så bra som det blev. Mycket dyrare än den första kalkylen förstås men så är det ju alltid.

Vi är så otroligt imponerade över dessa fransmäns hantverksskicklighet. Allt har de fixat, rördragning, el, fiffiga lösningar, plattsättning, svetsat fast ett galler framför köksfönstret så inte katter och andra hugade bara kliver in.

De har i princip bygg om halva undervåningen åt oss och släppt in ljus och luft. På plats har de tillverkat den fina bardisken och beställt klinker från Italien så att det skulle bli exakt detsamma som i övriga huset.

Titta bara på den platsbyggda ledstången. Av några plankor har de gjort den här vackra och säkra varianten, laserat och lackat så att det ska stämma helt med trädetaljerna i trappan.

Vilken hantverkskänsla. Och vilken arbetsglädje de visat. Det här är deras liv och de visar det också.

Monsieur Serge och hans kompanjon blir rörda när vi visar vår glädje och tacksamhet, köper gott vin i presentförpackning åt dem. Och förstås skriver på checken! "Merci" säger dom. Och när vi igen berättar hur glada vi är säger dom förstås: "Mais c'est normale!"

Det är som det ska vara. Unga franska män har ordnat vårt hus till det bästa. Tidigare gjorde trädgårdsmännen detsamma.

Visst blev det fint?
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jättefint!

Valv ger mig klaustrofobbiska känslor, jag begriper inte varför, men verkligt fint, jo!

Christina sa...

Vad skönt det måste vara att det äntligen är klart, och att det blev så fint!
Rart att ni köpte present till hantverkarna, det är en sån trevlig gest!

Monet sa...

Elisabet: får du klaustrofobi av VALV?? Kanske inne i trånga klostervalv kan jag förstå men inte om man öppnar upp en mörk och smal och trång liten hall?

Christina: tack för att du tyckte det blev fint. Vi är så himla glada trots att det kostade skjortan men det var det värt. Vi tänker med värme på våra franska killar som gjorde jobbet och det är väl självklart att man vill visa det lite extra. Dom blev glada, det blev dom!