torsdag 23 oktober 2008

Från små till stora båtar


Nu ni. Nu är det inte längre gulliga små fiskebyar som gäller. Nu är vi i La Seyne sur mer, nästan förort till Toulon, Medelhavets största och viktigaste flottbas sedan länge.

Kolla båten vi är på. Nästan 20 meter lång och 10 meter bred. Några andra systerbåtar av samma kaliber ligger också i den här hamnen. Vi fick en specialvisning och lät oss vederbörligen förstummas.

Enorm båt tyckte vi och med standard som en modern villa. Allt finns, tv, trådlöst internet, tvättmaskiner och torktumlare. Vinkylar och ismaskiner. Avfallskvarn, man är mån om miljön och inget skall slängas i onödan i havet. Och stamanställd besättning förstås som både seglar och serverar. En sån här båt går ett par gånger om året över Atlanten, till Antillerna eller Haiti dit ägaren flyger och tillbringar några dagar. Besättningen tar sedan båten till något annat exotiskt ställe och så flyger man dit med familjen en vecka.

Har ni sett filmen "Ett skamligt förslag" med Richard Gere? Ungefär så kändes det. Och det finns alltså i verkligheten!!

En annan värld, ett annat liv. Intressant att se men nog föredrar vi vårt lugna byliv. Den som kan mera om båtliv på Rivieran låter sig nog inte imponeras av detta, det lär ligga fullkomliga skepp/fartyg av större och exklusivare sort i de olika fashionablia hamnarna lite längre bort mot Nice.

Posted by Picasa

Inga kommentarer: