måndag 16 september 2013

Segling


Eftersom förra inlägget handlade om min mormors hus i Linköping kommer här en bild från en annan del av Östergötland. Tillägnad min< båtälskande östgötabloggvänner som nu seglar i samma farvatten inklusive St. Annaskärgården!!

Detta är min farfars stora segelbåt - Bojar hette den - vars hemmahamn var Arkösund där mina farföräldrar, också de från Linköping, hade ett fantastiskt sommarställe precis vid vattnet. Många är de sommar kvällar jag suttit på deras brygga och försökt fånga aborre och senare somnat till dunket av fiskebåtarnas tändkulemotorer.

Alla i vår familj har varit duktiga och intresserade seglare och intresset fortsätter också i kommande generationer. Bojar var, tror jag ketchriggad, vilket innebär att den var, som synes tvåmastad och långt ifrån så lättmanövrerad som dagens motsvarande segelbåtar med motoriserade segelsättarfunktioner.

I den här båten har jag suttit som barn, inte med flytväst för det användes inte då, men väl faststpänd med rep för att inte kunna ramla överbord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Förstår din längtan till skärgård ovh hav:-) Kramar Chridtina