måndag 6 maj 2013

Vildsvinsbesök. IGEN!!Nu är det riktigt eländigt här hos oss. Vi har haft nytt vildsvinsbesök i trädgården inatt igen!! Den här gången har de gjort hål i vårt stängsel på ett antal ställen, lyft upp det, krafsat bort alla stenar och tagit sig in för att klampa runt i våra rabatter.

Stenar (vi har stenpartiliknande rabatter) är bortslängde, blommor nertrampade, en del uppryckta. De j-a djuren har också försökt ta sig in till grannen och bökat runt i häcken som vetter dit.

Andra franska grannar har också haft besök men vet heller inte vad man kan göra. Det är utanför jaktsäsong och vi bor i tättbebyggt område där man inte får skjuta.

Det här pratet om skygga djur gäller verkligen inte här. De eländiga djuren har tagit sig ända fram till den trappa som leder upp till vår terrass inatt, bara några meter från våra vardagsrumsdörrar ut till trädgården. Fruktansvärt obehagligt.

Nu återstår att försöka hitta en lösning som håller på sikt. Mura upp en lägre betongmur och fästa staket i? Beställa en vildsvinsskrämmare från Sverige som är en rörelsedetektor och sätter igång med ljus och ljud? Skaffa någon slags doftmedel de inte tycker om.

Elstängsel är helt uteslutet, det är förbjudet här i tättbebyggt område med tanke på barnen.

Bilden är från första nattens intrångshål. De lyfter helt sonika upp stängselt med nosen och glider in. Inatt har nästan hela stängslet längs trädgårdens utsida rivits helt sönder. Vår pudelsäkra trädgård is no more!
Posted by Picasa

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack och lov ..., säger jag.

Ännu inga såna här i faggorna. Vad jag vet, är det väl bäst att tillägga ,-)

Guy sa...

Eländes elände!
Jag kan ana hur det känns! Jag hoppas att ni hittar ett sätt att stoppa marodörerna.

cruella sa...

Jättetrist att de fått smak på villaträdgårdar. Ungefär som rådjur här hemma. Men faktum är att det varit vildsvin i villaträdgårdar på Södertörn också. Vet inte om kommunjägaren ryckte ut då eller om det faktiskt var en engångsföreteelse.

Har ni kollat vad som händer i övriga regionen och om det möjligen finns lite mer handlingskraft i något annat mairie? Kanske kan användas som påtryckningsmedel, vad vet jag.

mossfolk sa...

Fy vad trist, de förstör så otroligt mycket när de är i farten! Värst trevliga att möta är de inte heller... inte minst för en liten pudelfröken.

Eva-Lotta och Peter Roovete sa...

Usch vad otrevligt. Hoppas att ni hittar en bra lösning på problemet. Inte kul när man inte kan känna sig säker i sin egen trädgård./Eva-Lotta

Musikanta sa...

Att mura upp en lägre betongmur för att fästa staketet i är väl en möjlig lösning. Så här kan ni ju inte ha det. Jag skulle inte våga sticka näsan utanför dörren efter att det hade blivit mörkt...
Kram

Belar43 sa...

Kan man kanske "trä" armeringsjärn i nedersta maskan på staketet och sedan slå ner något som håller armeringsjärnen på plats...
/Bertil

Bloggblad sa...

Är de inte rädda för människor heller längre?

Stackare - det där är betydligt värre än de förbaskade mördarsniglarna! De river åtminstone inte ner stängsel och är farliga.

Suzesan sa...

Hmmm GOTT med vildsvinskött vill jag lova.

Ta dem till middag;)

Vet att de är såna katastrofsabotörer och bökar runt rejält.

Hoppas ni hittar en lösning.

Kram
/Susanne