söndag 5 maj 2013

Vildsvínsbesök i trädgården!!

 
 
 


Nu har det alltså hänt!! Det som jag fruktat men inte kära mannen och inte heller andra män eller grannar heller. "Non, c'est pas possible" har jag fått höra när jag påpekat att vi haft de j-a vildsvinen precis inpå knuten och kunnat se hur de rafsat i eklövshögar och haft legor precis tätt intill vårt staket.

"Dom tar sig inte in genom staketet". Que?? Två andra grannar har haft vildsvinsbesök vad vi vet och där kröp dom under staketet som i vårt område är ganska tunnt, av Gunnebokaraktär. Oturligt nog blev det jag som fick rätt i min oro över ofrivilligt besök!

Här syns hur de utifrån har krafsat bort de stenar som ligger längst ner vid staketkanten och sen helt fräckt krupit under som ena andra fångar på rymmen. Strax intill har vi haft tre påsar med jord liggande i avvaktan på lite mera rabattplantering. Den första påsen, 50 liter, så de är ganska tunga, har de släpat ut på vår singelförsedda del av trädgården, slitit upp och bökat ut all jord.

De två andra påsarna var på väg att gå samma öde till mötes men där stannade det med hål i dem och bara lite jord utrafsat. Antagligen insåg de att inte fanns något ätbart i den här sortens planteringsjord.

Men det blev ett bry för oss och ett jobb för käre maken. Om svinen är så utsvultna att de tar sig in trädgårdar och ger sig på planteringsjord, ja då kan vi ju inte ha sån jord på tomten. Så det var bara att börja sopa upp och stoppa i nya påsar och släpa ut genom huset för vidare  befordran till sopkontainer. Ingen mera färsk jordlukt tack!

Dagen idag har ägnats åt att kratta och spola bort all jord bland singeln och försöka täta till staketet och belamra med ännu mera sten. Inatt var vår trädbelysning i närheten på hela natten för att inte ge dem chansen att jobba i mörker iallafall

Vi hade en himla tur som fick ha våra ganska stora rabatter ifred. Vi har många växter där och det kostar oss en del att ha den fullplanterad då det alltid när några växter som stryker med under vintern eller under den heta sommarperioden. Hur vi ska lösa staketfrågan vet vi ännu inte. Och grannarna satte upp ett förvånat ansikte när de fick veta. "Oj, det trodde vi inte!!.
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Musikanta sa...

Så tråkigt för er och rätt otäckt också att ha dem så nära inpå. I synnerhet som ni har den lilla hunden.
Kram

Kattis sa...

Fy bubblan! :(

Nu vet jag ju inte hur många meter staket som ni har, men elstängsel verkar vara det enda som håller dom borta. (Förutom utfodring då, men det känns ju inte som ett så särskilt bra alternativ...)

Mira sa...

Sickna svin!

Brutus sa...

Vilka trädgårdsmarodörer !!!
Men måste ni verkligen kasta den fina, dyra planteringsjorden?

Brutus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mian sa...

Brutala djur!