lördag 9 februari 2013

Ögonfröjd. Glaskonst från Biot

 
 
 
 
 
 


Här är det bara att njuta av färger och former. Underbara glasserviser och framförallt mycket vackra glas. Själva har vi sedan länge de mörkblå glasen i olika former men inte i glas. Här gör man dem också i plast, förvillande likt glas. "Ligne Piscine" heter serien - tänkt att användas vid poolen för att slippa ev. glaskross.

Detta är inte svensk, stram Kosta Boda-design det syns tydligt. Men det har sin charm och att allt är handblåst och säljs till mycket höga priser talar om kvalitet. Vi faller för en liten vit vas, en solitärform, tänkt att härbärgera en eller två vackra blommor. Vi får den inslagen i mängder med träull på gammalt manér. Den syns till vänster om kassörskedamen.

På hemvägen stannar vi till vid den lokala blomsterhandeln - den som gör så fantastiska buketter till födelse- och bröllopsdagar - och köper några vackra anemoner till vårt nyinköp. Vackra tulpaner blir det också, de första för i år. De får blanda sig med julstjärnorna som fortfarande står i hela sin vackra glans!
Posted by Picasa

1 kommentar:

Inger sa...

Dit vill jag åka nästa gång.