tisdag 9 oktober 2012

Färdigmålat


Nu är han nog färdig - gubben i fönstret. Och gör som Mira tror: går och köper sig en baguette, tar en pastis med de andra gubbarna på caféet vid torget, klappar en katt och går hem igen.

Det syns nog ingen större skillnad på bilden från igår men den har fått sig en "omgång" med diverse finputsningar och än så länge slipper den att målas över. Elisabet undrar över skuggeffekter på fönsterluckorna. Ja, det är ett pill, det är bara att hålla på tills effekten kommer!

Ett par av de andra tavlorna som nog kommer med på utställningen har också fått sin sista redigering och finputsning. Det har varit en varm målardag. 28 grader i skuggan under parasollet på terrassen så både Dessi och jag tycker att nu är det lagom. Dags att samla ihop penslar och färger och pusta ut!

Och bilderna är klickbara för den som vill kolla detaljer.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, den blev jättefin .,. gubben i fönstret skulle jag - utan tvekan - välja ., den är vilsam .., man nästan hör ljuden!

Dubbelörn sa...

Gubben i fönstret, så fransk! Den skulle jag mer än gärna hänga i mitt vardagsrum :). Underbar!

Mira sa...

Ja, gubben i fönstret är verkligen fin. Baguette-, pastis- och kattklappargubben...

Inger sa...

Fin gubbe, den vill man ha hemma! Sen får jag gissa, är det en sorts fågel, med en röd grej över näbben? En kalkon, kanske? Och två rader med spermier, eller...?

Suzesan sa...

Vackra så harmoniska och färgerna är helt underbara.


Gillar dem alla tre. Mycket.


Tänkte också på vad den ena är. Haha fick den med till att vara "två rader med spermier" JÖSSES det kan ju vara helt FEL...haha som när mina barn målade förr så vände jag och vred och sa med många ord att "Jaaa man ser ju tydligt att det är är är ju såklart man ser..att det är ..."

JUst där sa de oftast vad jag inte visste. VAD det föreställde.

Hoppas du ska få beröm för dina tavlor på konstutställningen för de VAR fina.

Kram
/Susanne