måndag 8 oktober 2012

Arbete pågår...

Jag tänkte att den som är road kanske tycker det är kul att se hur en tavla växer fram. Den här helgen deltar jag i det som kallas för den Nordiska Konstrundan här i Provence och som det så ofta blir hinner man inte med att göra allt man ska.

Måla nya bilder till exempel. Jag är sent ute men gör några försök ändå eftersom vi har så fint väder att jag kan sitta ute dessutom. Jag skulle förstås ha börjat med den kolskiss jag gjorde först men här kan man se hur långt jag kom igår när det gäller första delen av bilden. Ett första ytskikt, några detaljer som pilljobbet med fönsterluckorna, positionering av mannen i fönstret. Bakgrunden inne i rummet är ljusare i verkligheten och man ser det öppna fönstret tydligare.

Härnere målar jag i akryl eftersom jag inte har någon ateljé som i Sverige och jag vill inte ha lösningsmedel för oljefärg inne i huset. Det tar sin tid att vänja sig vid detta nya målarmedium som framförallt torkar så fort.

Efter lunch är det dags för målareftermiddag igen. Vi får se hur det går - det kanske blir övermålat alltihop, sånt vet man aldrig i förväg!

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vad roligt det ser ut att kunna måla! Du är så duktig!

Anonym sa...

Wow!
Har du utställning därnere också?