söndag 17 juni 2012

"Skolavslutning" i provencehetta
Så här vacker är en del av vår provencalska trädgård just nu i kvällsolen. Och läsare hemma i Sverige kan gotta sig i att temperaturen nu klockan fem på eftermiddagen fortfarande är uppe i 35 grader. Det går inte att vara ute, man får vackert hålla sig inomhus och vara glad över sin air condition.

Häromdagen var det något svalare, strax under 30-gradersstrecket. Då hade vi "skolavslutning" i vårt lilla boksällskap - det där vi träffas efter att ha läst böcker som alla har det gemensamma att de handlar om Frankrike, vårt "nya" hemland. Vi läser en salig blandning, allt från de gamla klassikerna till politiska samtidsböcker och nya franska författare, översatta till svenska.

Här sitter vi i trädgården efter avslutad lunch och svalkar oss i skuggan medan vi för intressanta diskussioner om de senaste böckerna vi läst. En väldigt kul och annorlunda samvaroform som vi alla uppskattar högt. Lärorikt är det också. Nu tar vi sommarlov och ses igen till hösten med nya litterära upplevelser att prata om!

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det ser trivsamt ut! Min syster är med i en bokcirkel i Lund och å, så hon tycker att det är trevligt och inspirerande.
Hur väljer ni litteratur?

Monet sa...

Den som ansvarar för lunch- och bokmöte har också i uppgift att komma med förslag på böcker. Alla har frihet att komma med egna förslag också. Från att från början bara ha valt en bok har vi nu gått över till att välja ut en "modern" och en klassiker". Allt med inriktning på Frankrike. Det blir tvära kast i diskussionerna.

Det är inte alltid lätt att få hit böckerna i tid. Inte alla nätbokhandlar levererar till Frankrike så ibland köper besökande i Sverige med sig böcker till de andra.

Elisabet. sa...

Brukar ni ha ungefär likadana omdömen, eller är det variernade åsikter ...?