onsdag 20 juni 2012

Prokrastinering...

.... eller uppskjutande av saker som är nödvändiga att göra. Det är vad jag ägnar mig åt. Det blir därför till och med ett bildlöst inlägg eftersom jag inte ens kan komma på en bild att illustrera tillståndet med.

Vi ska köra till Sverige om en tid. Nära i tid. Innan dess ska mängder med saker ordnas här hemma, det är blom- och husvaktslistor, trädgårdsgenomgång i 35-gradig värme vilket är mindre roligt, koll av än det ena, än det andra. Inköp av vin och annat provencalskt som present till nära och kära. Doppresent bland annat och ett par födelsedagsditon.

Fotografering av min konst plus egenpresentation ska fixas och skickas iväg inför höstens franska konstrunda. Klippning av sig och mannen och egentligen hunden men det sista hinns inte med så hon får åka lurvig. Gå till doktorn, hämta ut mediciner så det räcker under sverigevistelsen. Kolla fästingmedel till Dessi, sånt som inte behövs här.

Och så planera inför sverigebesöket - hur många hinner vi träffa, var och när? Vi har barndop i Provence i augusti med hela svenska familjen på plats och måste resa tillbaka flera veckor tidigare än beräknat vilket begränsar våra möjligheter att träffa familj och vänner som vi planerat - omplanering och prioritering gäller.

Vi ordnar därför med sommarfest i "vår" lilla stad Norrtälje vilket i sig är en planering bara det med inbjudningar, restaurangkontakt och menyval.

Innan dess har vi Musikfest i den franska byn, midsommarfirande med knytis med svenskarna i området och makens födelsedag att ägna oss åt. Roligt men chokat. Husbilen ska sen ställas i ordning och fyllas med mat, vatten, kläder, böcker, kartor och allt annat som ska med till Sverige. Det lär ske i 35-gradig värme enligt prognoserna så det blir en svettig avfärd.

Pust. Det låter som jag klagar men vi ser förstås fram mot att träffa både familj och vännerna. Inte minst den lille nyfödde, än så länge obesedde i Luxembourg. Och det är alltid roligt när vi väl är "on the road" och förhoppningsvis kör vi ifrån den tryckande 35-gradiga värmen som förstås bidrar till att orken inte är på topp. Vi gillar ju att köra på Europavägar och se nya vyer, nu gäller det bara att köra lite lugnare och stanna på vägen lite oftare. Kanske blir det en bit genom Holland och Belgien, antingen upp eller ner, vi får se. Här hinns inte med någon reseplanering som normalt, vi får lita på tidigare erfarenheter och köra på känn.

Jag "prokrastinerar" inte hela dagarna. Nu är det dags att bocka av lite till på listorna!

7 kommentarer:

Mira sa...

Jaja, Monet... Det enda jag kan säga "stackars" om är värmen. För övrigt låter det som om livet rör på sig och att ni har fullt upp med trevliga saker. Ha det så jätteskönt och jag önskar er en riktigt behaglig resa upp genom Europa. Kör försiktigt!

Monet sa...

Mira: det är klart att det här är aktiviteter som ligger på den trevliga och positiva sidan även om det är lite mycket just nu. Och att livet rör på sig är ju också positivt. En vacker dag kanske man sitter där och andra får röra på det åt sig. Om du förstår vad jag menar?

Mira sa...

Vi tackade just nej till midsommarfirande på Koster, just för att det blev lite för mycket på en gång. Så jag vet precis hur det kan bli ibland...

Elisabet. sa...

Här är det lugnt.
Nästan.
På söndag kommer äldsta dottern med son hit och på tisdagkväll hennes man .., det är fotbollsläger i Halmstad och där ska Emma var.
Sen rullar det på lite lugnt.

Och jag jobbar och jobbar.
I morgon ett till kvart över sju .., jag FASAR .., dagen före midsommarafton är en av årets värsta (för chefen: bästa ...) dagar ,-)

Anonym sa...

Oooojjjjj vad mycket det låter! Jag känner själv mig pressad av allt som skall göras innan mina 10 dagar ledigt nu :) Tror jag måste ta en drink efter jobbet faktiskt !Ska bli kul att ses och ta det försiktigt på vägarna. Önskar er bägge en fin midsommarhelg! Kramar Christina

Monet sa...

Mira: ja, ibland får man prioritera men inte alltid lätt att sålla bort sånt man också tycker är roligt!

Elisabet: jag förstår om du inte ser fram mot idag. Jag kan ju trösta dig med att som kund har man det heller inte roligt en sån här dag fast det vet du ju redan! Är detta verkligen den värsta dagen på året - är det inte julhandeln som toppar?

Christina: jo, det är mycket men det beror också på att vi fått ändrade planer och det är mycket på hemmaplan som måste förberedas också i tid innan vi är hemma igen. Ha en skön midsommar själv - hoppas vädret står er bi. Här blir det varmt och skönt!!

Ludde sa...

Hej!
Vi körde än en gång genom Moseldalen för några dagar sedan. Har aldrig sett så många vackra platser för husbilar. Vi passerade 50-talet campingar som alla låg alldeles på stranden intill Mosel. Tror att det är många övervintrare också att döma av trädgårdarna kring en del av husbilarna. Det är också nära till vingårdarna om man vill ha en riesling till kvällen...