torsdag 15 mars 2012

Vårvägar i Provence


Vi har varit på boksällskapmöte med goda vänner i en liten stad ganska nära oss. Vi har ätit en fantastiskt god lunch och haft intressanta diskussioner som vanligt. Nu har vi gett oss på franska klassiker minsann och idag avhandlades Pappa Goriot av Balzac. Mer om det senare.

Vi har haft en period av väldigt vackert väder - upp mot 22 grader mitt på dagen - men än känns att det är vår, det är kalla nätter och kvällar och grönskan är inte i full gång än. Men mandelträd och körsbärsträd blommar längs vägarna, vinfälten är ogräsrensade och står i snörräta rader här i vårt bergsområde.

Vi kör hem de tre milen på vackra vägar där scenerierna växlar efter varje kurva. Klockan är sex på kvällen och så här vackert är det!

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det där minns jag från våra resor genom Frankrike .., alléerna som var så otroligt mäktiga!

Elisabet. sa...

Ps. Så skönt det känns att man får bevisa att man inte är en robot .., om och om igen ,-) Ds.

Monet sa...

Är det verkligen så Elisabet att man måste krångla sig igenom wv hos mig? Jag trodde inte jag hade det och jag gillar det inte så jag får i så fall försöka få bort det.

Eller skojar du bara på mig:-)?

Anta S sa...

Man blir lyrisk över sådana vyer. Speciellt när man tittar ut och ser snön ligga halvmetersdjup... Tur att det finns bloggar med underbara bilder!

Bloggblad sa...

Du har fått TVÅ robotord att försöka tolka... jättesvårt faktiskt. ogersh ntopery... snett och vint och lite suddigt ibland.

Jätteroligt att göra små utflykter till olika ställen i världen via bloggar!

Christina sa...

Underbara bilder, det är ett så vackert ljus nere hos er, men det vet du ju redan ;-)

Den här nya wv, den är verkligen hemsk! Flera verkar ha den, får nog kolla hur det ser ut hos mig själv :-o

Monet sa...

Nu har jag plockat bort ordverifieringen - nya Blogger är inte helt lätt att hantera tycker jag. Och jag trodde inte jag hade det där idiotiska systemet.

Hos mig ska det vara lätt att kommentera, inga granskningar eller tramsiga wv. Vad är dom till för egentligen? Krångla till det bara. Ibland kan dom ju vara lite roliga men annars tjänar de inget till. Tycker jag.