lördag 3 mars 2012

Svenskbesök i vårligt Provence

Här står tvår herrar och diskuterar husbilsangelägenheter. Lunch väntar, det syns på bubbelroséflaskan som snart ska öppnas och drickas till goda tilltugg. Våren har definitivt kommit till Provence efter en överraskande kall och snöig period. Här i goda vännernas by en bit upp från kusten har både rosenkvitten, citronträd (övervintrad inomhus dock) och olivträden klarat sig mycket bättre än många växter i vår trädgård.Vackra färska ranunkler står på matbordet tillsammans med gott rosévin från byns vinkooperativ. Och för den som bor permanent i södra Frankrike är det säkert mysigt att då och då kasta en blick på de typiskt svenska tavelmotiven med blåsippor, prästkragar och vitsippor vid tyllgardiner och en segelbåt på fjärden. Klicka på bilden och titta!

Vi har en trevlig eftermiddag tillsammans med god mat, intressanta diskussioner om Frankrikelivet som vi delat ungefär lika många år och så leker hundarna tillsammans, husbilen inspekteras och nya utflyktsmål diskuteras.

Vi sitter ute i solen till det är dags att åka hem och konstaterar att precis så här bra är livet i Provence, det som vi önskade oss och längtade till.

1 kommentar:

Belar43 sa...

Ja, det var ett trevligt besök, som vi pratat länge om, och äntligen fick till..