lördag 3 mars 2012

Vårrustning av husbilen


Här står hon, Liberty, vår fina husbil som nu tagits hem från "le gardiennage",den inhägnade uppställningsplatsen någon mil hemifrån. Där står den tryggt tillsammans med ett stort antal andra och vaktas dagtid av Madame med sin butik med olika husbilstillbehör och nattetid av vakt och övervakningskamera.

Just nu är våra unga grannar på sportlov så vi passar på att ta hem bilen för att rusta och göra ren, bekvämt parkerad utanför huset där den normalt inte får plats.

Nu är den tvättad, dammsugen, genomgången överallt, bäddad och utrustad med ny ugn och lite andra tillbehöver. Inklusive den nya moppen som enkelt går in i bagageutrymmet längst bak, det som på husbilsspråk kallas "garage".

Här är lite interiörbilder - vi tycker den är så fin, praktiskt och genomtänkt och som för detta  båtmänniskor tycker vi att allt i inredningen påminner om ett båttänk. Fast på hjul.


 Nu är det bara att plocka fram campingguider, kartor och resetips och vänta in bra väder och att de flesta campingar öppnarom några veckor. Vill man ha lite extra service i form av tömningsmöjligheter men framförallt eltillgång är det inte fricamping som gäller.

På kvällarna när vi "landat" vänder vi framstolarna mot sittgruppen, monterar tv:n ovanför köksbänken och får ett mysigt minivardagsrum. Den som vill gå och lägga sig gör det och drar för draperi mot sovavdelningen. Dessi älskar den här bilen, hon hoppar frivilligt in och har hållit husse sällskap under hans pysslingstimmar.

5 kommentarer:

Belar43 sa...

Ser fint ut. Vi har vår färdig också, och på måndag styr vi kosan mot Spanien..

Kors och Tvärs sa...

Visst är det mysigt när man tar ut husbilen och börjar läsa kartor. Det är en alldeles speciell känsla, ett pirr i magen och likadant vår efter vår, år efter år :)

Freedomtravel sa...

Ser väldigt fin ut! Vi har också hållit på att fixa med vår husbil den senaste veckan. Snart är det dags för premiärtur!

Monet sa...

Till er alla, husbilsägare ni också. Ja, visst är det härligt nu när de kommer fram. Härnere ser vi dem på vägarna också!!

Till "Belar" önskar vi God Resa och hoppas ni får fint väder i Spanien. Här har vi sol men kallt som sjutton igen och starka vindar!!

Freedomtravel: är det så att de flesta bilar heter något på "frihet"? Vär är Liberty, er är Freedom, B:s är "Randonneur" på franska vilket betyder ungefär "vandrare".

Mira sa...

Härligt det låter! Här uppe dröjer det nog än några veckor, det är fortfarande isigt här och där och i natt hade vi -8 grader. men vi väntar och längtar!

Trevlig säsong alla husbilsvänner!