torsdag 12 januari 2012

Moules MarinièresDet här är bland det godaste maken och jag vet. Idag unnade vi oss dessa musslor, urgoda och stora som vi aldrig fått dem förut. Klassiskt marinerade och med "frites" till - den lustiga seden som ursprungligen är belgisk. Pinfärsk baguette att suga upp den goda marinaden med också förstås.

Allt serverat rykande hett och färskt. Vid havskanten! Yum. Posted by Picasa

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Detta är också bland det godaste jag vet!
Under en semesterresa i Frankrike, i Antibes närmare bestämt, gick vi tvärs över gatan till en restaurant och fick då detta.
Jag höll på att dåna, så gott var det!!
Det smakade himmelskt!

Freedomtravel sa...

Musslor är fantastiskt gott! Men jag har inte riktigt fattat det där med att det ska vara pommes frites till... ;)

Karin sa...

Oj, vad sugen jag blev nu ;-))

Anonym sa...

Visst är det gott med "Musslor på fiskarhustruns vis". De är inte marinerade utan kokta levande i vin coh vatten.

Monet sa...

Roligt att se att vi delar denna förtjusning med så många. Och att äta dem med frites kändes ju konstigt första gången men är inte så dumt faktiskt.

Och, kära anonym, tack för upplysningen. Det är klart man luras av rättens namn om man inte tänker sig för. Inte är de marinerade utan just vin- och vattenkokta. Sen finns det ju varianter på det hela, olika typer av såser inklusive gorgonzola till och med, men den här ursprungliga är den godaste det tycker vi allt!

Anonym sa...

Jag längtar och känner smaken i munnen. Det måste vara pommes till smakerna går så bra ihop!
A-M

Annaa M sa...

Så vackert och gott! För mig är det ju Irland som är mussellandet - fötuom Bohuslän förstås - och där är det ju aldrig chips (frites) till, men gissa, det går bra ändå. Och för all del, visst kan man beställa in en skål chips till utan att någon gör en affär av det. Ska erkänna att jag helkorkat gått och inbillat mig att det var själva musslorna som var friterade i rätten moules frites! Varför? Jo, för att när jag pratat om olika varianter av musslor som jag ätit, senast i ett fantastiskt gott ingefärskryddat vin&gräddspad, så är det alltid någon som säger "ja ja det kanske var gott men inget är som moules frites". Vilken besvikelse när jag insåg att det bara var vanliga vinkokta musslor fast med pommes frites till. Kändes så typiskt svensksnobbigt på något sätt!