onsdag 11 januari 2012

Dessi vid havet

Att vi har en vattenhund är då ett som är säkert. Vi har tidigare haft labrador så jag är van vid hundar som kastar sig i vattnet, apporterar och simmar runt som galningar. Sommar som vinter och i hav och lerpölar.

Men att den här lilla skruttan också hade vattengener visste inte jag förrän jag läste på. Poodle eller Pudel på tyska (pudeln som verb) betyder "traska eller plaska i strandkanten" och är det  något Dessi gillar så är det det. Det handlar inte bara om att plaska i kanten, fick hon skulle hon ögonblickligen hoppa i havet och simma efter någon ikastad pinne. Att nafsa efter vågorna är jätteroligt men idag håller vi hårt i kopplet.

Förra året var det också en sån här fin solig dag på vintern. Hon fick gå i och hade jätteroligt och blev både torkad, duschad och varmfönad hemma. Men det blev en ordentlig infektion av det hela och veterinären såg ut som han inte trodde vi var vid våra sinnens fulla bruk när skrev ut antibiotikan. Så det vill vi inte vara med om igen.

Men åh, så roligt det var att springa både längs kajkanter och här på den tångrika stranden. Strax kom det förstås en fet labrador och kastade sig i vattnet och skällde uppfordrande på matten att hon också skulle gå i. Det här är en minilabrador, det visste jag som sagt inte - de användes förr som apporterande fågelhundar precis som retrieverraserna. Den berömda lejonklippningen med bart ändparti var ursprungligen till för att underlätta deras simning! Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, idag sprang harry halvvägs-till-magen ut i vattnet och stod där och spanade på kajorna som satt på klipphällarna längre bort - oåtkomliga för honom - retfullt nog.

Själv längtar jag efter det första doppet.

Anonym sa...

Oj Monica så enormt häääääärliga bilder!!!!! Jag förstår att ni har det så bra, vackert och mysigt runt omkring er .Suck! Jag längtar verkligen till den dagen jag kan ha balkongdörren helt öppen, sitta vid havet och njuta.Dessa vintrar som det är idag med regn,mörker är inte hälsosamma varken för fysiken eller psyket.Önskar er allt gott.Kramar Christina