måndag 24 oktober 2011

Nordisk konstrunda i Provence


För två veckor sen var det dags för det som i dagligt tal kallas "den nordiska konstrundan". Ett antal nordiska konstnärer, bosatta i det som också kallas Provence Verte, dvs den del av Provence som ligger en bit upp från havet, har under ett par år ställt ut i sina ateljéer under en oktoberhelg. Det är ett uppskattat arrangemang, många tycker förstås det är roligt med nordisk konst härnere men eftersom de flesta också bor i små pittoreska byar får man möjlighet att åka runt till ställen man normalt kanske inte besöker.

Jag har ingen ateljé härnere. Än. Hur det blir får vi se framöver. Så i år, som var första gången jag var med, fick jag och en konstnärskollega ställa ut i den medeltida vinkällaren på vår kära lilla vingård Château de Cancerilles.

Så i två dagar hade vi tavlor och skulpturer i vinkällaren och för den som ville fanns det möjlighet att provsmaka gårdens viner också. Här står Mme Garcia, hon som är den som tillverkar vinet, och bjuder på smakprov.

Vi hade lite spridda skurar av besökare men alla som kom blev oerhört förtjusta över den här vackra gården med sitt fantastiska läge. Ännu ett smultronställe upptäckt!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: