fredag 21 oktober 2011

Oj! Franska hundbajspåsar!

Vi åker en liten sväng i väntan på makens hårklippningstid hos Martine i byn. Och åker ner i närmaste andra lilla by, den är så liten att vi aldrig varit där, bara passerat förbi.

Plötsligt får jag syn på den här ställningen. Det är en hundbajspåseställning (förlåt det tjatiga ämnet men det är liksom inte riktigt uttömt:-) ännu). Själva rullen med plastpåsarna syns inte här eftersom jag snabbtog bilden från bilen men väl texten som säger att det här handlar om hundhygien. Och klicka på bilden så ser man tydligt hur det hela ska gå till. Precis som vi gör i Sverige, viker påsen över "le crotte", knyter ihop. Och sen? Ja, det är ju det som är frågan.

För här får man gratis hundpåsar. Men var finns papperskorgarna där man ska slänga påsen? Och vem tömmer dom? Jag minns inte längre hur det där går till i Sverige - finns det verkligen tillräckligt med papperskorgar eller tar man, som vi gjorde, påsen med sig hem och slängde i soptunnan?
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Älskar dina skitiga blogginlägg!! *gapskrattar*

Helt underbara!

Det här kanske borde få oss att tänka till innan vi hittar huset i Frankrike... :D

Fortsätt du bara på skitspåret *hahaaaa*. Du ser till att vi inte har brist på samtalsämnen här i huset o du ger mängder med goda skratt.

Musikanta sa...

Gick just förbi en sådan hundpapperskorg på min promenad - det finns uppsatta sådana lite här och var här hemma. Så ingen behöver skylla på det!

Men på den smala vägen över åkern där jag promenerar verkar det som inte några "vet om" det trots att de måste ha passerat stolpen där hundpapperskorgen hänger...

Elisabet. sa...

Många slänger påsarna med innehåll vid sidan av vägen ...., jag minns att jag samlade ihop femton såna påsar och skrev en stor skylt och frågade vem som var så urbota dum ...?
Då är det ju mycket bättre att skiten får ligga kvar, hellre än att plastas in ...

catdogs sa...

Mycket intressant läsning, detta om hundbajset! Bara en sån sak att det kan finnas kopplingar mellan att plocka upp efter sin hund och grannens parkeringsrutiner!:)
Så fint att man tillhandahåller hundbajspåsar! Hellre i påse, så slipper man trampa i det!

Anonym sa...

Men Monica, Du måste göra ett nytt besök i Sanary sur Mer. Där hänger gratis hundbajspåsar på var och varannan stolpe det finns gott om papperskorgar som töms varje dag. I Sanary är risken att trampa i en blaja näst intill omöjligt. Så har vi cokså fyra stjärnor i den franska miljörankingen oc en borgmästare som gett sig katten på att leda den renaste kommunen vid medelhavt!

Karin sa...

Hej, här i Servian har vi fyndigt nog hundbajspåsar och soptunnor på samma stolpe, inte illa! ;-)