måndag 26 september 2011

I en klosterträdgård, III

I vår underbara klosterträdgård serveras vår varmrätt. Vi är med rätta skeptiska - nötkött på restaurang i Frankrike brukar oftast vara sega katastrofala köttbitar. Det vi får här är himmelskt. Mört så att det smälter i munnen, serverat med god potatis och sås. Till detta ett lokalt mörkt och kraftfullt rödvin som "elegant gifter sig med köttet" som vår hovmästare säger. Och det stämmer verkligen.

Så småningom kommer också vår efterrätt som kanske inte ser så där mycket ut för världen. Men jösses vilka barndomsminnen som väller fram. God glass i små petit-fourbakelser, på det en hemlagad mörk chokladsås och så vispgrädde så mycket man kan önska sig. Helt otroligt gott - vi äter under tystnad och bara tittar på varandra och njuter.

Sen kommer kaffe och små "mignardises", hemlagade små chokladmuffins och marshmallows och sen är det tvärstopp. Väldigt mätta och mycket belåtna tar i en liten promenad i trädgården, njuter av grönskan, de vackra grönsakslanden och pergolaväxterna.

Det hela gick på runt en svensk tusenlapp inklusive allt och gör man det här någon enstaka gång är det väl värt precis varenda centimes!!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Så mycket läcker mat på den här bloggen! Rent farligt att titta in ;)

Christina sa...

Köttbitarna ser t o m möra ut på bild :-) Mums!