onsdag 28 september 2011

Fint besök!!

Gissa vem som varit och hälsat på? Ingen mindre än tollare retrievern EMSER som rest i husbil med matte och husse genom Europa ner till södra Frankrike och kommer och hälsar på. Åh, vad det här med internet och bloggvänner är trevligt. Plötsligt får man träffas i verkligheten och det är som om man känt varandra i evigheter.

Det har ju inte Emser och Dessi på samma sätt och Emser som fortfarande har valptagen i sig, två år gammal, blir alldeles till sig över att träffa den lilla pudelmadamen. Hon är ju ett år äldre minsann och vet att hålla på sig. När Emser blir för framfusig säger hon till på skarpen, gör en ordentlig attack med skarpa skall så den store, snälle Emser måste backa med en faslig fart.

Här har han råkat ut för något förunderligt. Dessi får, trots att hon är bortskämd med allt annat, faktiskt inte vara i sofforna. Men hon får hoppa upp på sin soffkant där hon har utsikt över både trädgård och resten av huset. Och här ligger hon på högt avstånd från Emser. Som inte heller får gå upp i soffan och därför inte når Dessi som lugnt och förnöjt ligger och tittar ner på den store lekfulle.

Det syns faktiskt hur det snurrar i tollarehuvudet. HUR ska han komma åt Dessi? Hon är totalt oemottaglig för hans charm och tittar demonstrativt bort dessutom. Lite senare och också nästa dag går det lugnare till och vi enas om: en dag till så skulle de vara såna kompisar att de säkert skulle sova tillsammans.

Vilken underbar hund - fantastiskt temperament, snäll och så lydig man kan begära med tanke på åldern. Och vacker - en underbar roströd pälsnyans. Jag som haft både golden, labrador och ytterligare en retriever i familjen tänker med saknad på de här ljuvliga hundarna - snällare och godare finns inte. Tack för det rolliga besöket Emser med matte och husse M och M!
Posted by Picasa

1 kommentar:

Mira sa...

Det var ett besök som gav mersmak och vi tackar så jättemycket för er stora gästfrihet och för allt det goda vi fick. Emser hälsar särskilt till den lilla mörkögda, oåtkomliga skönheten på soffkarmen...