måndag 26 september 2011

I en klosterträdgård, I
Inte så långt ifrån vår by, några mil upp i bergen ligger en annan liten by. Celle. Den är känd för sin gamla medeltids-abbey men också för att den har ett "hostellerie", en gourmetrestaurang med hotelldel direkt inpå kyrkan och det tillhörande klostret. Vi har varit här förut men det har då varit stängt och nu passerar vi byn av en slump och bestämmer oss för att unna oss att äta lunch här.

Vilken upplevelse!! Det börjar med att man får ringa på knapp för att grinden in till parkeringen ska öppnas. Och här parkeras bilarna i små skuggiga valvpergolor strax intill klosterträdgården där man anar en uterestaurangdel. Enorma cypresser avskärmar trädgårdens frodiga gräsmatta med en skuggig stenfontän i mitten.

Vi slår oss ner och blir kungligt bemötta. Dessi får vatten i silverskål och vi får några underbart goda "röror", hoummus och anchoïade till hembakt bröd. Solen skiner, vi sitter i lagom skugga vid vackert dukat bord med tjocka linneservietter och det är helt lagom temperatur, vilsamt och harmoniskt.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Dit ska jag åka. NÅGON gång.

Jag nästan svimmar när jag ser bilderna.

Monet sa...

Jag lovar att du får nästan samma känsla när du väl kommer dit. Detta var en av våra bästa restaurangupplevelser totalt sett sedan vi flyttade hit för tre år sen. Helt ljuvligt!!

Christina sa...

Vilket ställe, uj uj uj!