fredag 9 september 2011

Husbilsresa. Från Arles mot havet

För att komma till Montpellier där jag tillbringade några härliga ungdomssomrar vid havet får man köra så att vi återigen passerar delar av Camargue, det sanka område vi besökte förra gången för att se vildhästar, tjurar och flamingos. Vi såg inget av något och det här trista landskapet är genomturistifierat och helt oglamoröst. Urfult och överreklamerat helt enkelt.

Det är fortfarande över 30 grader varmt men vi hittar en trevlig restaurang där vi kan sitta i skuggan. Och äter väldigt goda musslor, en fin fisk i saffranssås och så får maken sin favoritefterrätt också. Detta blir dagens mål, till kvällen blir det lite bröd och ost. Nu styr vi vidare mot en ort vid havet, Palavas les Flots. Här har jag inte varit sedan i tonåren då detta var en liten söt badort, ungefär så stor som Torekov. Jag är förvarnad om att det hänt saker sedan jag var här sist så jag blir inte förvånad när vi väl kommer fram.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

cruella sa...

Var ni i nationalparken i Camargue och blev så besvikna?

Monet sa...

Cruella: ja, det blev vi. Alldeles för trist landskap för det första och genomturistifierat överallt. Svenska grannar härnere och min syster som alla varit där nyligen säger samma sak!