söndag 14 augusti 2011

Fransk kräftpremiär!Äntligen har magtrasslet gett med sig så att det går att tänka i termer av att äta årets första kräftor. Inköpta på IKEA i närbelägna Toulon där vi har det mesta av svensk mat om längtan går dit. Dock inte Västerbottenost som rara vänner därför alltid tar med sig. Den danska jubileumssnapsen är hemförd via husbilen från svenska systembolaget tidigare i år så vi känner oss hemtama med alla tillbehör.

Saknas gör dill, av någon anledning är det svårt att få tag i det här - det används inte så mycket i provencalsk matlagning. Och dillkronor har jag aldrig sett. Ett egenförsök att odla dill fick vi ge upp, fröna var inte alls anpassade till den heta och magra provencejorden!

Hur det smakade? Ljuvligt gott som alltid. Jättefina matiga kräftor med bra smak. Lite hårda i skalet men hellre det än tvärtom. Också Dessi åt med förtjusning gälbitar och annat inkråm! Vi satt som synes ute i den ljumma kvällen och nog undrade vårt unga grannpar vad vi ägnade oss åt - de tystnade i sin egen måltid när vi sjöng Helan Går och Hej tomtegubbar och klingade i våra nubbeglas. Så kan man ha det en lördagkväll i södra Frankrike!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Musikanta sa...

Läste en gång om Marlene Dietrich att det enda hon önskade sig i blomväg var en stor bukett dill. Färsk sådan finns kanske inte ens i Tyskland, åtminstone fanns det tydligen inte på den tiden.

Men jag förstår att ni hade det väldigt trevlig ändå, utan dill :-)!
Skönt att din mage är bättre så att du kan njuta av havets eller flodernas läckerheter.

Elisabet. sa...

Min syster i Australien har fått sig tillsänt dillfrön, men det fungerade inte ... inte där heller.

Och oj, så sugen jag nu blev på kräftor. Kanske fredagkväll?

Kersti sa...

Det låter inte alls fel. Vi har inte ätit årets kräftor ännu. Det blir till helgen. Det fungerar dåligt med dillodlingen på torpet i Sörmland också om det kan vara till någon tröst.