söndag 14 augusti 2011

Fransk palmstad och handikapparkeringHyères, staden där mitt franska sjukhus ligger, kallas också för Hyères les Palmiers. Palmstaden lite fritt översatt sådär. Man förstår varför när man kommer in i denna mycket vackra och trevliga stad vid havet. Det är palmer precis överallt, långa palmalléer och palmer av olika sort, långa och lite kortare och knubbiga. Här är några längre precis utanför sjukhuset.

Här odlas också palmer i mängd och enligt uppgift är det härifrån de flesta palmer levereras till olika orter längs med medelhavskusten. Uppe i våra berg, bara tre mil härifrån finns inte en palm så det känns alltid exotiskt nere i stan.

Fransmännen är inte precis kända för att följa sina parkeringsregler. Man parkerar lite varstans och knökar in sig på tvärsan där det går. Däremot är man oftast noga med att inte ställa sig på handikapplatser. Här syns ett intelligent sätt att markera att det inte är så bra. Den lilla vita bilen har inget handikapptillstånd men har ändå ställt sig på handikapplats. Bilen som backat in och helt blockerat tjyvparkeraren har handikapplapp i rutan och visar med all önskvärd tydlighet vad han tycker om det hela. Frågan är om det i sin tur är så lagligt?
Posted by Picasa

Inga kommentarer: