onsdag 25 maj 2011

Vardagskväll i sydfransk by

Efter en het dag då det nästan inte gått att vara ute kommer kvällssvalkan. Vi grillar några minispett och äter dem utomhus tillsammans med färsk grön sparris och béarnaisesås. En bit mörk choklad till efterrätt - det har vi lärt oss här är bra för hjärta och andra eventuella krämpor.

Plötsligt får Dessi fnatt och far rätt in i lavendelhäcken. Den som slår ut när som helst. Det bökas och prasslas och det är bara att konstatera att "något, ganska stort", säger hussen, finns därinne. Usch, min ormfobi slår till, den som legat vilande sedan vi lämnade huggormsskärgårdslandet.

Men, nej, det visar sig vara en jättegroda. Eller padda kanske, stor som ett mindre marsvin är den iallafall och Dessi far efter den och nosar och beter sig - nåt sånt här har hon aldrig sett. Mitt kamerabatteri är på upphällningen och bilderna blir därefter. Men grodan, "la grenouille", den som fransmännen gillar låren på, smiter in och parkerar sig bakom en av våra krukor som passligt nog just då bevattnas.

Där sitter den sen i vattnet, stilla utan att oroa sig det minsta för urinvägsinfektion. Ett varv tar den in till grannen men där är det snustorrt och den är snart tillbaka i våra fuktiga rejånger.

Vi har fått ett husdjur till!! Jag tycker den är ganska söt med sina svarta ögon och sin lessna mun men maken tycker den är ful. Antagligen för att jag inte ska frestas att pussa på den!

Resten av bilderna är från den stilla efter-maten-stunden med fokus och zoom på trädgård och provencalsk kvällshimmel.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Den var ju ganska söt!

Christina sa...

Jag tycker också om grodor och paddor.
Jag tror ni har tur som har en padda i trädgården :-)

Så roligt att du gillar din nya kamera. Det är kul med ny teknik, i alla fall när den gör som man vill ;-)