fredag 27 maj 2011

Stationen i VersFör några veckor sedan for vi på husbilsutflykt, maken, Dessi och jag. Vi åkte inte så långt men lämnade ändå vårt departement, Var och for till Languedoc Roussilon, departementet närmast västerut. Deltalandskapet Camargue, romersk akvedukt och lite annat stod på vår besökslista. På väg till den gamla akvedukten Pont de Gard hittade vi den här trevliga restaurangen.

Man kan göra mycket med gamla nedlagda järnvägsstationer - bo i dem som Christina i Striberg gör. Eller som här, förvandla den till en charmig restaurang. Mitt ute bland de många vinodlingarna, mellan städerna Nimes och Uzes ligger den pyttelilla orten Vers. Här stannade tågen förr - nu kan man äta en överdådig trerätters "dagens" till mycket överkomligt pris i de bevarade lokalerna. Med gåslever som förrätt bland annat!

Ägaren, som såg vår svenskregistrerade husbil berättade att han varit i Sverige - ganska många fransmän har det faktiskt, ibland jobbat också på ställen som Mölndal eller Kalmar vilket alltid förvånar oss.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Christina sa...

Ah, härlig såg den ut, stationsrestaurangen i Vers!
Blir jag arbetslös någon gång så blir det nog en restaurang här med ;-)
Restaurang Röda Lyktan - jag har redan bestämt vad den ska heta - du ser!

Monet sa...

Får man gissa att det blir kinamat som kommer att serveras? Namnet antyder åtminstone det tycker jag. Ser alla dumplings framför mig, mums. Ihop med franska ankbröst.