lördag 9 april 2011

Utanför knutenVädret är exceptionellt varmt i Frankrike just nu. Det är bara i början av april men vi har högsommarvärme dag efter dag. Igår toppade vi med 29 grader i skuggan. Vi äter lunch ute, möjligen blir det något trädgårdsarbete under förmiddagen men sen är det dags för stängda luckor, siesta och väntan på lite kvällssvalka.

Den stora skillnaden är att kvällarna fortfarande är något kyliga (ca 20 grader!!) och nätterna svala vilket gör att vi inte behövt sätta på vår klimatanläggning än även om det är ganska svettigt inomhus då och då.

Man kan då ta sig en pyttepromenad, cirka 50 meter från vår tomtgräns och kika ut mot de blånande bergen och en del av taken nere i vår sydfranska by.Nu exploderar allt i värmen, popplarna slår ut nere i byn och det förbenade spanska nålgräset som senare skall förpesta vår och Dessis tillvaro växer sig frodigt! Men helt underbart är det med detta väder - obeskrivligt vackert, lagom varmt och mycket skönt!

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och idag strålande härligt vårväder även här! Jag har planterat penséer och påskliljor och en och annan ranunkel och på bordet ute ligger pElle och gottar sig i solstrålarna!

Härligt med ledig helg.

ullisen sa...

Haha! Era kyliga nätter är ungefär samma som vi toppat våra varmaste dagar, i solen typ :)

Hittade hit via en länk i en blogg jag läser. Blev nyfiken på ditt sydfranska liv så nu ska jag läsa mer. Önskar en trevlig avslutning på helgen också!

Tjo!

Monet sa...

Elisabet: Härligt - riktig svensk vår låter det där som!

Ullisen: välkommen hit och hoppas du tycker det är roligt med vårt sydfranska liv. Kikade lite på din blogg och tycker du skriver underbart om livet med dina småttingar!!