tisdag 5 april 2011

Besök på handelsträdgården
Det här är förstås väldigt orättvist och ibland känns det till och med svårt att berätta hur långt vår och nästan-sommaren nått härnere hos oss. Men vi bor ju här i Provence, över 200 mil från sydsverige så det är klart att det blir skillnad i både temperaturer och vårtecken.

Just nu har vi haft dagar med över 25 plusgrader och sol. All växtlighet exploderar, träden slår ut i skiraste studentexamengrönska och det är dags att tukta häckar och rensa ogräs. Och åka till handelsträdgården där det visar sig att vi inte är ensamma. Tillsammans med fransmännen fyller vi vår vagn med både säsongsväxter och ersättning för de plantor som faktiskt inte klarat vintern här. Det händer alltså.

Väderleksrapporten visar att vi får lika härligt väder i minst en vecka framöver. Sol, över 25 grader, lätt bris. Grannarna rapporterar att stränderna i närheten är fulla av solbadande fransmän, några badar till och med!

4 kommentarer:

Christina sa...

Du behöver inte ha ett dugg dåligt samvete för att du rapporterar om allt det härliga hos er, det är bara underbart att få läsa om det.
Här stånkas det och pustas, men det är befriande att få gnälla lite.
Det blir vår och sommar här med :-)

Dubbelörn sa...

Åhhh, det är underbart med dina rapporteringar. Jag vet vad som väntar oss... ;)

Elisabet. sa...

Här är sedvanligt grått och disigt, så det är bra att i alla fall få se på bild hur det k a n vara ,-))

Anonym sa...

ja, det är lite svårt att förstå att klimatet skiljer så mycket.200 mill låter inte så långt bort tycker jag.I Norrtälje luktar det idag vår 6 gr varmt och fuktigt på marken efter ett nattligt regn.Luktar gott.Måsarna har letat sig in till stan .Jättehärligt!
Kramar Christina