söndag 10 april 2011

Solsegel

I vår södra del av Europa ligger temperaturerna fortfarande extremt högt för säsongen. Vi räknar med upp till 28-29 grader idag också.

För att kunna sitta ute under någorlunda behagliga former i den gassande solen har, i väntan på att kaprifol och blåregnsplantorna ska växa till sig, ett "solsegel" spänts upp över pergolabjälkarna.

Väldigt fiffigt, lätt att sätta upp och ta ner (kanske om det börjar blåsa för hårt)och med precis lagom skuggning mitt på dagen. Det vackra vädret lär bestå hela nästa vecka också - kanske blir det därför en fransk husbilstur!

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Egentillverkat, eller ...?
Snyggt är det, i alla fall.

ordverifiering: matesse

Det hade kunnat vara konstnären, om det velat sig väl. Om i:et hade varit där.

Freedomtravel sa...

Vilket underbart väder ni har! Lite kyligare här, men vi försökte ändå fixa lite Frankrike hemma igår med mat och vin... ;)

Eleonora sa...

Hej vännen,
Hos Bokblad har jag hittat dig och vill säga att jag tycker du har en jättetrevlig blogg! Jag undrar så vilken by du bor i?

Min bästisväninna och hennes man bor sedan många år i byn S:t Siffret - utanför Uzes - men det räknas kanske inte till syd-Provance, eller? Hur som helst dit åker jag ibland och hälsar på. Allt är så underbart när jag kommer till henne. Maten - vinet - solen - folket - marknaderna .....

Hoppas du får en fin och mysig vår. Allt gott och hälsningar från ett Saltsjöbaden, som håller på att vakna upp ur vintersömnen. Idag är det i alla fall +10 grader!

Monet sa...

Elisabet: nej, inte alls. Det fanns på handelsträdgården i olika storlekar och färger. Himla bra faktiskt, det fungerar utmärkt och är som sagt snyggt. Och tio gånger billigare än markis som vi funderat över att sätta upp.

Nära Matisse, ja visst:-)

Freedomtravel: ja, det är helt otroligt fint. Så fint att man inte ens är ute hela tiden eftersom solen lyser i ett och det tidvis blir för varmt till och med. Och visst kan man fixa Frankrike hemma också, det går utmärkt!

Eleonora: Så roligt att du hittat hit. Välkommen. Jag har inte berättat i vilken by vi bor i eftersom den är så liten och man får lov att vara lite anonym ändå när man berättar så mycket om sig själv som det blir på en blogg. Men den ligger inte så långt ifrån hamnstäderna Toulon och Hyères, kan jag säga.

Lustigt att du nämner Uzes, dit har vi tänkt ta oss den närmaste tiden med vår husbil. Där finns en vingård mitt i byn uppenbarligen där man också kan få ställa bilen ocm man köper lite vin.