torsdag 6 januari 2011

Överraskande bakgård

På hemväg från julfirande i kalla och snöiga Luxembourg stannade vi för övernattning i likaledes kalla och snöiga Dijon, senapsstaden ni vet. Vi hade bokat hotell mitt inne i staden som har en vacker stadskärna. Vi kom dit på juldagen, en söndag vilket innebar att allt var stängt, inte en restaurang eller grill eller bar öppen. Maken gjorde en heroisk insats och gick ut och letade upp en pizzeria och vi satt sen på hotellsängen och åt en fransk variant av Quattro Stagione eller något liknande. Själva rummet var inte särskilt märkvärdigt om än något dyrt men det hjälptes upp av fri internettillgång och så den här otroliga utsikten från fönstret.

Vackrare bakgård har jag sällan sett och det blev bara mer och mer magiskt ju mörkare det blev med de här upplysta tornen. Undrar vad det var för byggnad. Kyrktornet var heller inte sämre att vila ögonen på. Den här sortens överraskningar förgyller alltid våra resor, det är det som är så kul med dem!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

2002 övernattade vi i Dijon.
Bodde i ett litet, litet hotell med utsikt över en borg och Anders, som då var åtta år, låg vid fönstret och låtsades skjuta mot rövarna där borta på borgen .-)
Det var verkligen så totalt annorlunda mot för allt jag varit med om.

Eli sa...

Åh, så vackert. Pizza, internet och en sådan utsikt - vad mer kan man begära?

Kesu sa...

Skitfräckt! :) Bra fångat!

Staffan H sa...

Fina bilder på vackra fönster. De utstrålar verkligen värme och ger ett ombonat intryck.