söndag 2 januari 2011

Nyårsafton II
Vi äter gudomligt god mat hos vännerna i Le Brusc vid Medelhavskanten. Brasan sprakar och samtalen virvlar runt bordet. Så fiffigt är det också numera för utlandssvenskar att om man vill se nyårsfirandet från Solliden är det bara att koppla upp sig och se det hela i realtid. Så Körbergs Anthem och Malmsjös klockor lyssnade vi till samtidigt som alla andra i Sverige. Och vi konstaterade alla att medan det snöade i Stockholm efterföljdes vårt provencalska tolvslag av ostron och champagne i elva plusgrader på altanen!

Dock inga fyrverkerier - det kör fransmännen mest med på nationaldagen men inte så mycket till nyår. När vi sedan körde hem i den ljumma natten genom Toulon upplevde vi en vacker och ljusupplyst stad. Och lugn. Inga fyrverkerier, inga smällare, inga fulla, skränande personer, mycket lite trafik och inga rapporterade fyllebråk eller knivskärningar. Detta är verkligen skönt här i Frankrike - nog för att det kan vara bråk och upplopp då och då men normalt sett är det väldigt lugnt kring helger och heller inte så upphaussat - här är man "coulle"och de flesta går och lägger sig ganska tidigt - också till vardags.

Vår nya dag började inte med ispropp i avloppet som i ett visst hus i landet Halland. Dock med det omvända - läckande bussningar till nya duschtermostaten så dagen har gått åt till att torka vatten och stänga av huvudkranen för åtgärder i omgångar. Vi hoppas förstås att detta inte är symptomatisk för det nya året utan tröstar oss med att som husägare händer sånt här - i Sverige eller varstans.

Här i Frankrike får man först idag säga Gott Nytt År. Så det gör vi på franska - Bonne Année alla bloggbesökare och en god fortsättning på det nya 2011!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Suzesan sa...

Monet God Fortsättning på 2011. Låter som en härlig nyår.

Kram
/Susanne

Elisabet. sa...

Men ka du tänka dig Monet ., att vid tiotiden på nyårsaftonens kväll .., DÅ ..., fick vi vattnet att försvinna ur diskhon! Sicken lycka!!