måndag 3 januari 2011

Frusna vågor 1
Elisabet berättar i ett av sina inlägg från en promenad nere vid sitt västerhav att det ibland kan formas som frusna vågor. För mig såg det mera ut som om isen gått upp på sina ställen. För jag har varit med om annat. Såhär såg det ut den 22 januari 2006 på vår förmiddagspromenad ner till vårt österhav, fjärden Vamban utanför Yxlan i Stockholms skärgård.

Under natten hade det blåst och snöat och isen hade lagt sig. Och precis som Elisabet skriver - havet hade stelnat mitt i vågrörelserna. Dels inne vid stranden (och det är inte översnöad uppspolad vass som ligger där utan bara is) där vågorna bokstavligen frusit mitt i steget. Och hela fjärden var full med vattrade, frusna småvågor.

Detta var helt magiskt, vi hade aldrig sett något liknande under alla år på ön och ingen annan heller. Det kommer fler bilder på vad isen kan skulptera, alldeles av sig självt!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jo, på vissa ställen hade isen brutits upp mot land, men längre ut var det PRECIS som om vågarna stelnat mitt i rörelsen!

Det var verkligen .., ja, för mig var det helt magiskt.

Monet sa...

Ja, du ser Elisabet, man tror inte sina ögon, det är verkligen magi!! En helt underbar sådan - jag glömmer aldrig den här dagen som började med den här totala överraskningen. Vi satt i timmar vid stranden och jag är glad att jag hade en hyfsad kamera redan då. En herr Canon som du!