fredag 21 januari 2011

Kontraster
Om några timmar går vi bort till vår svenska grannväninna med den här fantastiska blomsterbuketten. Det är födelsedag nämligen och vi ska på fördrink för att sedan gå ner och äta middag på vår gourmetrestaurang i byn. Härligt att ha en sån på gångavstånd!

Jubilaren grattas av oss som är närvarande och av de andra svenska grannarna som bor här periodvis, de som fortfarande är kvar i Sverige. Buketten doftar så att det känns i hela huset och som bonus får den inhandlade maken en liten bukett mimosa till oss själva. Med den i huset och snön fortfarande utanför i trädgården blir det en verklig kontrast mellan vinter och vår.

Snart - någon gång i februari - blommar mimosan härnere på riktigt. Man kan inte tro det i det snötäckta Provence just nu men så är det.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Blommande mimosa ....

Året är 1980 .., vi är i Argentina och åker jeep genom djungeln på vägar som inte är vägar ..,. tolv personer är vi på flaket, längst framme, med händerna på förarhytten, står mamma.

Hennes tjocka hår fladdrar i vinddraget.

På ömse sidor om vägen blommar mimosan och tusentals fjärilar flyger upp när jeepen kommer körande (fjärilarna är annars på vägen och gottar sig åt hästlortar ..) och just då, som all mimosan doftar så ljuvligt och fjärilarna är som ett duggregn runt om oss, vänder sig mamma om.

Hon ler mot mig .., och ropar: "Eliza! Lova mig, lova att du aldrig glömmer detta!"

Jag lovade.

Monet sa...

Underbart att vår lilla bukett fick dig att minnas att du skulle minnas! Det är verkligen en underbar blomma och SOM den doftar!!

Kersti sa...

Jag kan få ett riktigt sug efter mimosa. Doften, färgen. Åh

Mira sa...

Tack för den solklicken rakt in i mitt grå...