måndag 10 januari 2011

IKEA-reklam
På julafton får lilla barnbarnet G i Luxembourg ett minikök av mormor och bonusmorfar B. Det har fraktats i sitt platta paket från Frankrike och monteras av herrarna i huset när övriga julklappar är uppackade. Det tar en stund, det är en riktig möbel med oändliga muttrar och skruvar men så blir det stadigt också.

Det blir en ögonblicklig succé, Lille G, 22 månader ger sig direkt i kast med att koka, steka, diska, stuva in "porslin", öppna och stänga ungslucka och "micro". Och så laga te med små tetygpåsar och servera resten av familjen inklusive Dessi.

Gulligare kök med fiffiga tillbehör - till och med grönsaker i filttyg och jättefina rostfria kastruller - har jag då aldrig sett. Lille G har en pappa som gillar att laga mat och man får hoppas att G:s eget fina kök ger honom inspiration till framtida matlagningsexcesser!

Grattis IKEA till en verkligt rolig, fin och utvecklande sak för barnen!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja,jag såg ett sånt finurligt kök hos LindaLotta .., lilla Ebba stod och lagade mat!

Där har någon tänkt till ordentligt, men det tycker jag ofta att dom gör på Ikea.

Jag är ett stort fan av Kamprad.

Musikanta sa...

Jättebra present till en liten kille! Såg den också när jag var på IKEA sist. De har utmärkta "leksaker" för barn. Tänk om man haft tillgång till sådant när mina barn var små!

Eli sa...

Vilken härlig julklapp!

Inger sa...

Åh, om den hade funnits då mina barnbarn var i den åldern! Nu är det mest fotboll och Lego som gäller. Men en liten Brio-spis fick dom ändå. Och grönsaker i trä med tillhörande kniv. Också i trä.

Monet sa...

Elisabet: ja, jag såg att lilla Ebba fått ett likadant. Hon är något yngre än min lilla G men det verkar vara lika roligt för henne.

Musikanta: ja, det var en perfekt present. Vad hade vi till barnen, en liten röd trädspis minns jag?

eli: ja, den satt helt perfekt!!

Inger: jag minns det där också. Men den här var ju väldigt rolig att få ge - det blev ett så ögonblickligt gensvar, han visste precis hur allt skulle fixas med.