söndag 21 november 2010

Hemlig gäst
I den här förtätade stämningen uppträdde i somras en världskändis. Scenen är mycket liten, byggnaden där hennes konsert framfördes är en oansenlig skärgårdsbyggnad.

Här i Frankrike, precis som i övriga världen är hon mycket stor. Bara sista veckorna har hon framträtt i franska pratprogram på tv två gånger. Hon är född i USA, har bott i Schweiz och talar därför flytande franska. Hon är mest känd som operasångerska men sjunger också soul och gospel som förstås har med hennes svarta bakgrund att göra.

Hon bor i Sverige sedan många år på den omnämnda ganska stora skärgårdsön tillsammans med sin svenska man. Det händer att hon prioriterar att sjunga för ö-borna istället för att uppträda på de stora internationella scenerna. Så var det nu i somras vid vårt sverige-besök då vi lyssnade till henne i det här huset. Hennes avslutning med Ave Maria ger gåshud och andlös tystnad.

Inga foton fick tas under föreställningen, den stora stjärnan kräver absolut tystnad för koncentrationens skull. Därför blir det bara scenbilder. Vem tror ni att det är?
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Christina sa...

Det måste vara Barbara Hendricks :-)
Fantastisk röst!

Guy sa...

Jag tänkte på Barbara H också.

Staffan H sa...

Jag gissar också på Barbara Hendricks. Hon har en otroligt vacker röst!

Monet sa...

Till alla: javisst, som jag skrev i inlägget ovanför, var det Barbara. Här i Frankrike är hon en sån extrem superkändis så det känns väldigt konstigt att ha hört och sett henne i så här "små sammanhang". Men roligt!

Christina sa...

Monet: Ja, det kan jag verkligen förstå. Man måste få ståpäls av att höra hennes vackra röst i intimare miljöer. Vilken ynnest.