onsdag 8 september 2010

Tillbaka i Provence

 

 

 

 

Tillsammans med gästande goda vänner med liten pojke, Lilla B, åker vi till medeltidsstaden Le Castellet. Här har vi varit många gånger nu men det är alltid lika trevligt att besöka den här vackra orten. Dels ligger den otroligt vackert och med svindelutsikter åt alla håll, dels är den välskött och väldigt pittoresk.

Många affärer förstås och mycket turister men det mesta håller hög klass och avsaknaden av "tingel-tangel" är befriande.

Maken och Dessi tröttnar dock efter ett tag och tar igen sig på kyrktrappan i väntan på oss andra.

Det är härligt att vara hemma igen. Vi har visserligen fått hantera ytterligare en mindre flimmerattack i morse och ska till hjärtdoktor i morgon och det har gått i ett sedan ankomstdagen och almanackan fylls med olika aktiviteter väldigt snabbt.

Vi ska nu för första gången betala den årliga inkomstskatten vilket verkar vara ett äventyr så ett besök på lokala skattekontoret väntar så att vi får besked om hur vi ska göra. Vi har röstat i svenska valet för första gången som utlandsboende, också det en ny och annorlunda upplevelse. Eftersom jag inte följer valdiskussionerna i Sverige annat än undantagsvis är det inte så lätt att veta hur man ska rösta. Det känns heller inte så aktuellt eftersom vi nu som bosatta i annat land inte kommer att beröras av vad som sker efter valutgången.
Posted by Picasa

1 kommentar:

Mira sa...

Välkomna hem! Även om jag sagt det förut, så är det ändå en given kommentar till det här inlägget. Lycka till hos farbror Le Docteur!